Administrația a aderat la Asociația „Moții, Țară de piatră“

0
801

„Moții, Țară de piatră“ – acesta este numele asociației la care, Consiliul Județean a aderat de curând. Consilierii județeni și-au dat acordul pentru alăturarea instituției către această asociație.

Asociația „Moții, Țară de piatră“ urmărește ca prin proiecte, acțiuni și evenimente să își aducă un aport considerabil la dezvoltarea zonei care se întinde pe patru județe. Unul dintre cele mai importante evenimente care se desfășoară în prezent, cu rezonanță națională și internațională, este tradiționalul Târg de Fete de pe Muntele Găina, organizat în fiecare an în luna iulie.

„Am aderat la această Asociație pentru a ne aduce contribuția la dezvoltarea zonei moților, o regiune care se întinde pe patru județe: Alba, Arad, Bihor și Cluj. Scopul nostru este de a contribui, prin proiecte, la promovarea valorilor culturale și valorificarea patrimoniului natural, cultural și turistic al județului Arad”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Moții, Țară de piatră“ a ființă în 12 martie 2019, fiind creată de către nouă Unități Administrativ-Teritoriale din județul Alba, iar între timp asociația are 36 de membri – comune, orașe și consilii județene din Alba, Arad, Bihor și Cluj.

Țelul asociației este accesarea de fonduri europene prin proiecte depuse direct la Bruxelles. Activitățile sunt coodonate de administrația Buteni.

Coordonatorul activităților în județul nostru este Mircea Braiți, primarul comunei Buteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.