lucrariDeşi lucrările de reabilitare a sectorului Lipova, în lungime de 27 de kilometri, nu a fost încă finalizate, admi­nistraţia judeţeană achiziţionează lucrări suplimentare pe aceste tronsoane. Şi asta pentru că, spun repre- zentanţii Consiliului Judeţean, creş- terea traficului de mare tonaj a dus la degradarea unor tronsoane. Astfel, autorităţile intenţionează să finalizeze modernizarea pe toate tronsoanele cuprinse în sectorul Lipova, în acest an.
Consiliul Judeţean a atribuit la începutul acestei luni, lucrări suplimentare pe tronsoanele cuprinse în sectorul Lipova. Este vorba de lucrări în plus la contractul iniţial de reabilitare a drumurilor din acest sector, contract semnat în primăvara anului trecut, ce se ridică la circa 10 milioane de lei. Lucrările suplimentare contractate luna aceasta costă administraţia judeţeană 1,62 milioane de lei. „Nu am finalizat lucrările pe sectorul Lipova şi s-au produs degradări pentru că a crescut traficul de mare tonaj. Cu atât mai mult ne dorim ca reabilitarea pe toate drumurile cuprinse în sectorul Lipova să fie finalizată în acest an. Asta ar însemna că finalizăm investiţia înainte de termen, pentru că termenul este de trei ani de la atribuirea lucrărilor“, a susţinut Cristian Drăgan, administrator public al Consiliului Judeţean.
În cadrul proiectului „Execuţia unor lucrări de reabilitare sisteme rutiere – sector Lipova“ s-au derulat lucrări pe drumul DJ 682, ce leagă comunele comunele Birchiş şi Ususău. În proiect sunt cuprinse drumurile: DJ 707 A, Valea Mare – Căprioara, DJ 682 Zăbalt – Usu­său, DJ 682 Neudorf – Zăbrani şi DJ 682 A Cruceni – Firiteaz.

Recomandările redacției