drumuriInvestiţiile în infrastructura rutieră realizate în 2012 de administraţia judeţeană s-au ridicat la peste 22 de milioane de lei. Este vorba atât de lucrări de reparaţii, cât şi de lucrări de modernizare noi.
Până la începutul lunii noiembrie a anului trecut, la finalul sezonului de lucrări în infrastructură, Consiliul Judeţean a investit în drumurile din judeţul nostru în jur de 22 de milioane de lei. Potrivit unei situaţii realizate de reprezentanţii administraţiei judeţene, circa 14,85 de milioane de lei au fost cheltuiţi pentru lucrări de reparaţii şi întreţinere a drumurilor. Investiţiile noi în infrastructura rutieră, începute sau continuate au scos din bu­getul instituţiei în jur de şapte milioane de lei. Printre cele mai mari investiţii se numără construcţia podului peste râul Mureş, dintre Pecica şi Sânpetru German. Construcţia acestuia va costa în total 28 de milioane de lei şi este finanţată de administraţie printr-un credit intern. Consi­liul Judeţean a investit însă fonduri consistente în modernizarea celor două drumuri ce se continuă de la viitorul pod peste râul Mureş. Lucrările  de construcţie a drumului judeţean de legătură cu Sânpetru German au fost demarate în primăvara anului trecut. Lucrările pentru cel de al doilea tronson, cel de la rampa podului peste Mureş, la Pecica au fost estimate la 3.357.258 de lei. CJA mai are de achitat pentru construcţia acestui drum peste 2,9 milioane de lei.
Susţinerea lucrărilor la „Drumul Vinu­lui: Păuliş – Ghioroc – Covăsânţ – Şiria“ şi reabilitarea DJ 682 Felnac – limită judeţ Timiş au fost alte investiţii substanţiale asigurate de administraţie.
Drumul de legătură cu judeţul vecin, Arad  – Zădăreni – Felnac – Secusigiu a fost împărţit pe din două. Jumătate, adică tronsonul Arad  – Felnac în lungime de 17 kilometri a fost cuprins în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, spre finanţare, însă acest program a fost suspendat. CJA a susţinut însă reabilita­rea celuilalt tronson de drum, Felnac- Secusigiu – limită judeţ Timiş. Lucrările de reabilitare a drumului ce începe de la Fel­nac şi continuă până la limita cu judeţul Timiş au fost demarate în primăvara 2012. Reabilitarea DJ 682 Felnac limită judeţ Timiş, ce va continua şi în acest an costă în total administraţia peste 4,06 milioane de lei. Mai mult de jumătate din lucrări au fost realizate anul trecut.
Tot la capitolul investiţii majore începute, care continuă în acest an intră şi proiectul de realizare a unui sistem rutier, ce cuprinde mai multe drumuri. Este vorba de reabilitarea a 27,5 kilometri de drumuri din sectorul Lipova. În 2012 au fost finalizate lucrări pe drumurile: DJ 682A Cruceni – Firiteaz, în lungime de 1,7 kilometri, DJ 682 Neudorf – Zăbrani, în lungime de 1,4 kilometri şi DJ 707A Valea Mare – Căprioara, pe 4,45 kilometri. În acest an vor continua lucrările pe cel mai lung tronson şi anume, DJ 682 Zăbalţ – Lipova, în lungime totală de aproape 20 de kilometri. În total, punerea la punct a acestui sistem rutier se ridică la peste 12,1 milioane de lei.

  • A.Pop spune:

    In special Arad – Siria – Pancota – Ineu e superb, dar….

    • DRUMETZUL ROMAN spune:

      Lasa mai nea Popica,trebuie sa fim mandri ca uselistii vor finaliza acest drum….piepturile ne tresalta de mandrie patriotica ca pedeleii nu l-au putut termina si ai nostrii ca brazii il vor gata! Merita sa suferim bre Popica pentru o idee,chiar daca ni se stramba gentile prin gropi! Ce mai conteaza…….traiasca Romanica!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției