Administrația aderă la Asociaţia Regiunilor Europene de Frontieră

0
480

Administrația județului vrea să adere la o nouă organizație, pe lângă asociațiile din care este mebră deja. Mai precis, este vorba de Asociaţia Regiunilor Europene de Frontieră prin care – spun reprezentanții Consiliului Județean, Aradul poate fi reprezentat mai bine în Europa. Aderarea la această asociație vizează intensificarea relațiilor internaționale transfrontaliere și stabilirea de proiecte comune.

Asociaţia Regiunilor Europene de Frontiere (AEBR/ARFE) este cea mai veche asociaţie independentă de regiuni din Europa, înfiinţată în 1971, şi singura care se ocupă de cooperarea transfrontalieră (CBC).

Asociaţia Regiunilor Europene de Frontiere are aproape patruzeci de ani de experienţă teoretică şi practică extensivă în toate domeniile privind cooperarea transfrontalieră, dar şi în cel al cooperării interregionale şi transnaţionale. Cu o sută de membri din frontiera europeană şi regiunile transfrontaliere, asociaţia operează ca un forum pentru cooperarea transfrontalieră şi face lobby la nivel european pentru regiunile frontaliere şi transfrontaliere. „Prin însăși esența sa, Aradul nu doar că este un judeţ de frontieră cu vocaţie europeană, dar care are un «puls» care nu ţine cont de frontiere, în majoritatea domeniilor, de la cultură la educaţie, de la dezvoltarea infrastructurii la Sănătate, sport sau spiritualitate. În acest context bogat în exprimare, consider oportună aderarea la această asociaţie, datorită expertizei şi serviciilor pe care aceasta le pune la dispoziţia membrilor săi”, a spus Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad (CJA).

Potrivit celor de la CJA, printre serviciile oferite de AEBR se numără dezvoltarea şi punerea în aplicare a cooperării transfrontaliere în Europa; identificarea şi analiza problemelor la frontierele interne şi externe ale Uniunii Europene;  elaborarea de propuneri pentru rezolvarea problemelor existente sau crearea de parteneriate generale şi de domenii specifice pentru a permite tuturor regiunilor transfrontaliere europene să facă schimb de informaţii şi de know-how.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.