Administraţia cumpără Spitalul de Psihiatrie din municipiu

0
252

psihiatrieCele mai degradate clădiri din municipiu în care funcţionează o unitate medicală ar urma să intre în sfârşit în reabilitare. Este vorba de Spitalul de Psihiatrie din municipiu, aflat într-un imobil retrocedat şi în stare deplorabilă. Consiliul Judeţean urmează însă să cumpere două clădiri în care funcţionează Secţia de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean. Pentru imobile şi teren, administraţia ar avea de plătit peste 600.000 de euro.

Negocierile pentru cumpărarea Spitalului de Psihiatrie, începute de anul trecut au un rezultat. Aleşii judeţului au ajuns la un consens cu proprietarii clădirilor secţiei de Psihiatrie, astfel că, în curând unitatea spitalicească ar urma să intre în proprietatea administraţiei. Cele două clădiri în care funcţionează Secţia de Psihiatrie au fost retrocedate proprietarilor, în prezent fiind în proprietatea Fundaţiei Caritatea, reprezentată prin Comunitatea Evreilor Arad.

Deoarece, clădirile aveau alţi proprietari, chiar şi având disponibile resurse financiare, Consiliul Judeţean nu au putut face aici niciun fel de investiţii aici. Autorităţile plăteau însă pentru imobile proprietarilor peste 7.000 de lei lunar. Anul trecut, autorităţile au început negocierile pentru cumpărarea Psihiatriei, în prezent fiind deja stabilite condiţiile de cumpărare a drepturilor de proprietate.

Astfel, pentru una dintre clădiri, parte din teren, în suprafaţă de peste 1.300 de metri pătraţi, autorităţile ar avea de plătit 189.000 de euro. Cealaltă clădire, în suprafaţă de 1.917 de metri pătraţi ar urma însă să scoată însă din bugetul administraţiei aproape 438.000 de euro. Asta înseamnă că, în total, pentru Spitalul de Psihiatrie ar urma să se plătească peste 620.000 de euro.

Cumpărarea Psihiatriei este însă o etapă în acest proiect, întrucât, pentru ca această unitate să dispună de condiţii optime, administraţia va trebui să investească fonduri consistente. Reprezentanţii Consiliului Judeţean susţin că deja, în bugetul de anul acesta au fost puse deoparte fonduri pentru începerea de lucrări. „După achiziţionarea Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă vom începe să investim aici, clădirea fiind într-o stare avansată de degradare. Pentru că, imobilul nu ne-a aparţinut nu am putut până acum să facem nicio investiţie aici. De acum înainte, crearea de condiţii optime desfăşurării actului medical este o prioritate pentru Consiliul Judeţean“, a susţinut preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu. Aleşii judeţului vor supune votului, un proiect privind cumpărarea Secţiei de Psihiatrie în şedinţa ordinară a CJAde la finalul acestei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.