Administraţia a cumpărat clădirea în care funcţionează Spitalul de Psihiatrie

0
264

spital psihiatriePsihiatria, una dintre unităţile medicale arădene cu cele mai proaste condiţii va trece în administrarea Spitalului Judeţean, adică în a Consiliului Judeţean. Mai precis, autorităţile judeţene au cumpărat imobilul retrocedat şi terenul aferent, pentru ca mai apoi, după posibilităţi să pună la punct unitatea spitalicească.

Administraţia judeţeană a ajuns în faza de cumpărare a secţiei de Psihiatrie din municipiu, după ce, negocieri în acest sens se poartă deja de câteva luni de zile. Este vorba de clădirea de pe strada Octavian Goga, acestea fiind retrocedată foştilor proprietari în urmă cu mai mulţi ani. Consiliul Judeţean a plătit până acum chirie pentru această unitate medicală, însă pentru că nu o avea în administrare nu a putut face aici niciun fel de investiţii. Aşa se face că, în timp, spitalul a ajuns să nu mai arate ca o unitate spitalicească destinată tratării bolilor psihice.

Spitalul de Psihiatrie se întinde pe o suprafaţă de 1.971 de metri pătraţi, la care se mai adaugă o suprafaţă de teren de 990 de metri pătraţi. O parte din clădire se întinde pe o parcelă ce aparţine Căminului Bătrânilor – Fundaţia „Ignatie Spitzer”, reprezentat prin Comunitatea Evreiească de Rit Occidental din Arad. Secţia de Psihiatrie funcţionează într-un imobil retrocedat Fundaţiei Caritatea, fondată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România. Chiar dacă starea clădirilor este deplorabilă, locaţia secţiei este potrivită, întrucât aici poate fi asigurat spaţiul verde necesar bolnavilor.

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, de săptămâna viitoare, aleşii judeţului sunt chemaţi să aprobe transmiterea imobilului în administrarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre ce va fi supus dezbaterii în curând arată că, deja a fost încheiat un contract de vânzare – cumpărare pentru secţie. Pentru imobolul de 1.917 metri pătraţi şi terenul de 990 de metri pătraţi, CJA va avea de plătit în jur de 438.000 de euro. Administraţia va achita suma în tranşe, până la finalul trimestrului I al anului viitor.

Consiliul Judeţean are în plan să acceseze fonduri europene ori guvernamentale pentru reabilitarea şi modernizarea secţiei de Psihiatrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.