Trăind într-una din comunele amplasate în zonele înalte ale județului, locuitorii din Șilindia – și satele aparținătoare: Camna, Iercoșeni, Luguzău și Satu Mic – știu că dau piept mai devreme decât ceilalți arădeni cu vremea rece și cu iarna. Prin urmare, atât ei – ca persoane fizice, cât și administrația se pregătesc, încă din vară-toamnă, pentru a întâmpina frigul iernii cu stocul de lemne de foc complet, ba chiar în exces.
Rovin Mariș, primarul din Șilindia chiar ne declara, zilele trecute, că „pe lângă alte lucrări curente de reparații la diverse obiective, în principal aprovizionarea cu lemne este un obiectiv foarte important care trebuie făcut din timp. Cu toate că avem zone împădurite în proprietatea Primăriei și cu toate că am introdus și facilități pentru obținerea lemnelor de foc pentru localnici, acestea trebuie aduse și adăpostite din timp. Noi, ca administrație locală ne-am îngrijit de aprovizionarea cu lemne a obiectivelor sociale: școli, cămine culturale, primărie, biserici dar am acordat și facilități pentru localnicii mai nevoiași.“
Având o suprafață de 600 ha de pădure – plus cât are fiecare composesorat – edilul a reglementat încă de la primul său mandat situaţia lemnelor de foc: la fiecare număr de casă se dau 4,5 metri cubi de lemne la preț redus, iar veteranii de război şi văduvele primesc gratuit 1,5 mc de lemne.
Cât privește obiectivele demarate, acestea vor fi probabil rezolvate și finalizate anul viitor – de exemplu cele legate de reabilitarea unui local al   școlii – anul acesta lipsa fondurilor nepermițând acest lucru.
(F.B.)

Recomandările redacției