Administrația depune un nou proiect de finanțare pentru dotarea spitalului, în criza covid

0
788

După cum am anunțat în numere trecute ale cotidianului nostru, Consiliul Județean vrea ca mare parte din cheltuielile cu aparatura, echipamentele și materialele de protecție anti-COVID-19 achiziționate pentru spitalele arădene, să fie rambursate în fonduri de la Uniunea Europeană. În plus, ținând cont că virusul nu dă semne că dispare prea curând, se pare că cei de la CJA s-au gândit că este oportun să acceseze finanțare tot pentru echipamente și materiale necesare gestionării situației pandemiei în spitale. Un nou val de îmbolnăviri poate izbucni pe neașteptate.

Astfel, de curând, în CJA s-a aprobat proiectul „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad”

În contextul pandemiei COVID-19, eforturile autorităților locale din județul Arad se concentrează pe sporirea capacității Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad de a face față unui nou val de îmbolnăviri.

Pentru a veni în sprijinul autorităților publice locale/județene care sprijină unitățile medicale din subordine, Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, a lansat apelul de proiecte «Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19» pe Axa Prioritară 9. Consiliul Județean Arad intenționează să depună un proiect în cadrul acestui apel, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, prin care să obțină fonduri pentru achiziționarea de echipamente medicale necesare gestionării pandemiei,susțin reprezentanți ai Consiliului Județean

În cadrul parteneriatului, Consiliul Județean Arad va avea calitatea de lider de proiect și va trebui să suporte doar cheltuielile de informare și publicitate, în valoare de 8.000,00 TVA inclus, cheltuieli eligibile 100%.

Cât privește fondurile care se vor recuperate, vorbim de aproximativ 21,8 milioane lei (4,5 milioane euro), pentru investițiile făcute în vederea combaterii Covid-19 în județul Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.