primar ApateuComuna Apateu a cunoscut în ultimii ani un ritm bun de dezvoltare, primarul Aurel Bondor dorind să schimbe atât aspectul cât și ritmul social al acestei frumoase comune, care mai are în componență și satele Berechiu și Mon­țiori. O dovadă a fost și marcarea festivă, în această vară a împlinirii a nu mai pu­țin de… 794 ani de atestare documentară, ceea ce este un lucru deosebit, în lumea mare fiind țări și chiar popoare care nu au o astfel de vechime. Cu acea ocazie s-au inaugurat festiv trei obiective aparte, trei investiții importante: un teren sintetic, o bază sportivă și așe­zământul After School.
În această toamnă însă, administrația locală a considerat oportun să sprijine puternic modernizarea unor dumuri comunale, finanțarea lucrărilor fiind făcută din fonduri proprii.
„Este vorba de trei obiective le­gate de infrastructura comunală, foarte importantă pentru o viață economică activă. Primul este asfaltarea a circa un kilometru de drum din satul Berechiu. Pe  acest drum s-au realizat ample lucrări de pregătire – aducerea la nivel, pietruire, tasare – pentru asfaltarea ce va fi realizată imediat după ieșirea din iarnă. Va fi primul drum asfaltat din satul Berechiu – în afară de drumul județean ce traversează satul. Este strada principală și ea reunește centrul satului cu Biserica Ortodoxă, Școala Generală și ajunge la poarta cimitirului. Obiectivele doi și trei sunt legate tot de drumuri și reprezintă pietruirea a două tronsoane comunale diferite: unul de circa jumătate de kilometru în Apateu și un altul cam la fel de lung în satul Monțiori. Prin reabilitarea acestui al doilea tronson se va realiza și o mai bună legătură între Monțiori și satul vecin Tălmaci – aparținător de comuna Craiva, ceea ce va reprezenta o facilitate deosebită petru localnici. Avem de asemenea și alte proiecte aflate în diverse faze birocratice ce se vor materializa abia începând de anul viitor“ ne-a descris succint edilul Aurel Bondor situația unor investiții din comuna Apateu.

Recomandările redacției