inaugurare PincotaPrimăria Oraşului Pâncota s-a mu­tat oficial, de ieri – din sediul ocupat în ultimele șapte decenii – în clădirea modernizată a Poștei. Restaurarea a costat circa 2,2 milioane lei – din buget propriu şi de la Consiliul Judeţean – deoarece „fiind declarată monument istoric, a trebuit să res­- pectăm vechea structură și să refacem totul conform arhitecturii inițiale” precizează primarul Iosif Retter. Noul sediu are  92 de camere, o curte interioară frumoasă, grupuri sanitare şi mobilier nou.
La inaugurare au fost prezente oficialităţi judeţene, locale şi cetăţeni ai oraşului. „Am făcut un buget din venituri proprii, dar am fost şi la Consiliul Judeţean Arad, unde am găsit deschisă uşa preşedintelui Nicolae Ioţcu. Am primit 10 miliarde lei vechi, bani care au contat foarte mult în finalizarea investiţiei. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi şi ne-au sprijinit în toţi aceşti ani”, a declarat primarul Iosif Retter.
Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a felicitat administraţia oraşului Pâncota, atât pentru acest nou obiectiv finalizat, cât şi pentru activitatea depusă în slujba pâncotanilor din anul 2.000 şi până în acum.
„Dincolo de bucuria finalizarii noului sediu administrativ, oferită prin eforturile primarului și viceprimarului din Pâncota, este un motiv de bucurie și aspectul că o administraţie reuşeşte să se mute într-o clădire impunătoare, cu o istorie aparte. Oraşul Pâncota face parte din Podgoria Aradului, o zonă în care Consiliul Judeţean Arad investeşte mult, atât din bugetul propriu cât şi din fonduri europene. Reamintesc că suntem în procedură de reabilitare a Drumului Vinului – reabilitarea infrastructurii rutiere în Podgoria Aradului – şi în plină implementare a Masterplanului de apă şi canalizare care cuprinde întreaga Podgorie. Preconizăm ca în 2015 să finalizăm aceste lucrări de anvergură din bani europeni, lucrări care depăşesc valoarea de 30 milioane de euro”, a spus printre altele, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu în discursul ținut cu ocazia tăierii panglicii inaugurale.
(F.B.)

Recomandările redacției