IMG_0271Despre situația investițiilor și realizărilor din orașul Pâncota – și a satului aparținător Măderat – am scris pe larg și cu alte ocazii. Despre stadiul unora dintre ele ne-au relatat recent cei ce se ocupă de destinele acestei comunități.
Este vorba de primarul Iosif Retter și directorul administrativ, Monel Pâncotan.
„Deși cu banii se știe cum stăm – poate alții au, noi nu prea avem, la fel ca marea majoritate a comunităților – noi ne zbatem să facem totuși tot ceea ce am promis pentru cetățenii noștri. Acum, de    exemplu,  lucrăm la câteva obiective despre care am mai vorbit dar care acum sunt chiar în curs de realizare. Este vorba de pistele pentru biciclete, noul Monument al Eroilor, un alt stadiu la lucrările de canalizare – pe străzile Decebal și Traian; cu această lucrare vom continua peste tot, adică în tot orașul“ – a sintetizat programul tuturor lucrărilor primarul Iosif Retter.
Stadiul lucrărilor în teren
Despre stadiul execuțiilor acestor lucrări ne-a adăugat detalii directorul administrativ, Monel Pâncotan. Nu numai atât, ni le-a arătat și în teren deoarece el consideră că localnicii au dreptul să știe aceste lucruri.
„La ora actuală avem câ­teva lucrări importante. Astfel lucrăm acum, în Pâncota la realizarea pistelor pentru biciclete, la realizarea noului Monument al Eroilor – aflat în stadiu avansat și la canalizare, firește. Oricum această amplă lucrare care este canalizarea are termen de execuție până anul viitor, adică până la finele lui 2016. La Măderat lucrăm la realizarea trotuarelor care se fac prin montarea de pavele. Vom continua în parc și vom realiza și lucrările ne­cesare pentru a finaliza și iluminatul“ ne-a spus directorul Pâncotan.
Pista de biciclete, un obiectiv așteptat
Fiind un obiectiv așteptat de localnici, realizarea pistelor pentru biciclete se bucură de un ritm bun de lucru, după cum s-a putut vedea în teren. „Amenajarea pistelor pentru biciclete a început pe străzile Tudor Vladimirescu și pe Avram Iancu, fiind o lucrare multianuală cu derulare pe parcursul a patru ani. În următoarea perioadă lucrările vor cuprinde și alte străzi precum Vasile Goldiș, Horea, Mărășești, Cloșca, Luncii și strada Piața Libertății. Așa stând lucrurile solicităm înțelegerea localnicilor pentru deranjul provocat de aceste lucrări importante și totodată le cerem scuze. Din păcate altfel nu se poate realiza modernizarea în aceste domenii“.

Obiective lăsate în paragină
Deși fac o echipă deosebită, atât primarul Iosif Retter cât și directorul administrativ, Monel Pâncotan au unele nemulțumiri legate de câteva obiective locale lăsate de izbeliște. Deși nu le aparțin, nu pot să nu le pară rău să vadă cum se degradează și în ciuda demersurilor, cei în drept nu iau nici o măsură.
„Vorbim aici de fosta Fa­brică de Mobilă precum și de clădirea fostei Stații CFR Pâncota care este pur și simplu în prag de prăbușire. Pe de altă parte, există și o altă zonă ce ne creează probleme. Se știe că există o Vale cu apă ce traversează orașul. Acum este plină de vegetație nedorită, crescută din belșug: tot felul de arbuști – atât în albie cât și pe mal, plus buruieni cât  încape. Primăria a făcut repe­tate demersuri cu multă vre­me în urmă la Apele Române pentru aprobarea efectuării unor lucrări de degajare dar până la ora actuală nu am primit nici un fel de răspuns“ – a precizat directorul administrativ Monel Pâncotan.

Recomandările redacției