primar vinga Deşi a trecut mai bine de jumătate de an de la câştigarea fotoliului de primar al comunei Vinga, primarul Ioan Negrei ne spunea zilele trecute că încă nu este în situaţia de a face mari planuri de viitor şi de a face o listă cu priorităţi deoarece nu s-a depăşit încă importanta fază a evaluărilor situaţiei reale existente în cadrul Primăriei.
„Vrem să vedem care este situaţia – în general şi a sumelor datorate de Primărie unor firme – în special. S-a ştiut că sunt ceva datorii dar noi am estimat până acum că sunt de achitat facturi către cel puţin 60 de firme. Pe de altă parte trebuie să asigurăm bunul mers al activităţii din Primărie, să evaluăm şi aici unele situaţii. Abia când aceste acţiuni se vor finaliza şi clarifica ne putem pune problema unor planuri de viitor şi a unor noi iniţiative. Deocamdată, fiind la început de an suntem preocupaţi de buget, de situaţia taxelor şi impozitelor şi de problemele stringente ale localnicilor. Nu va fi uşor s-o scoatem la capăt dar vom face toate eforturile pentru aceasta. De fapt o parte a sumelor datorate au şi fost achitate. Vrem ca pentru Vinga să înceapă o nouă şi benefică etapă evoluţie“, ne spunea edilul Ioan Negrei.
Până să candideze, actualul primar a investit în agricultură, cum a precizat chiar el, investiţie în care este implicat în mod serios – fiindu-i alături şi soţia. Este prin urmare un bun cunoscător al aspectelor din acest domeniu pe care doreşte să-l sprijine spre o bună evoluţie pe mai departe. Asta cu atât mai mult cu cât, comuna Vinga – ce are în componenţă şi satele Mănăştur şi Mailat – beneficiază de mult teren arabil de cea mai bună calitate, ocupaţia de bază a locuitorilor fiind agri­cultura. Economia comunei a cunoscut însă o anume dinamică şi spre alte domenii, aspecte pe care noua administraţie şi-a propus să le sprijine în viitor.

Recomandările redacției