troatuare 11 lucrari retea 2Locatarii blocurilor de pe strada Nucet, zona V Micălaca, trăiesc un adevărat coşmar, care pare să nu se mai încheie. Lucrările la reţeaua de apă durează deja de circa patru luni, timp în care oamenilor li s-a oprit de câteva ori, fără explicaţii, furnizarea apei. Totul a întrecut limita bunului simţ vineri, când oamenii au trebuit să se descurce fără apă potabilă toată ziua, între orele 8 şi 20! Locatarii sunt extrem de nemulţumiţi şi revoltaţi şi ne-au declarat că nu e prima oară când se întâmplă acest lucru.
Uite apa, nu e apa!
Iar bătaia de joc va continua, atâta timp cât se anunţă alte sistări ale apei în această săptămână. „Executantul lucrării a schimbat, până acum, de patru ori ţevile, dar acestea s-au dilatat şi nu rezistă presiunii. Când am întrebat numele firmei care a câştigat licitaţia pentru această lucrare ni s-a răspuns că nu are importanţă”, ne-a declarat un locatar.
În zonă situaţia este cu adevărat jenantă şi scandaloasă pentru un cartier arădean, o altă mare nemulţumire a locatarilor fiind trotuarele, care arată groaznic, ca şi după bombardamente. Dacă aveţi ghinionul să treceţi pe strada Nucet, trebuie să fiţi foarte atenţi la gropi, pentru că riscaţi să vă alegeţi cu entorse sau chiar fracturi.
Atenţie: risc de accidente pe trotuare!
Am constatat asta la faţa locului, trotuarele, dacă le putem numi aşa, părând să fie neatinse de lucrări de reabilitare de pe vremea „împuşcatului“, deşi locuitorii de aici plătesc şi ei taxe şi impozite la bugetul local. Iar scenariul este asemănător şi pe strada Alba Iulia, cu trotuare la fel de apocaliptice. Problema este foarte gravă, atâta timp cât la doar câţiva metri se află Şcoala Generală numărul 22, iar sute de copii vin şi pleacă de la unitatea de învăţământ şi pe aceste două străzi. Mult spus pe aceste străzi, pentru că oamenii sunt nevoiţi de multe ori să circule pe… şosea, existând astfel riscul unor accidente. Întrebat într-o emisiune de la un post TV local de situaţia trotuarelor de pe strada Nucet, primarul Falcă a avut un răspuns cutremurător, lăsând de înţeles că acolo e treaba deputatului Măduţa, care a câştigat alegerile în cartier…Cu alte cuvinte, micălăcenii nu mai primesc bani pentru investiţii de la Primăria Arad, fiindcă au avut curajul să voteze împotriva lui Gheor­ghe Falcă. Un nou abuz al administraţiei Falcă, faţă de cetăţenii din Micălaca, care îşi plătesc taxele  şi impozitele la fel ca toţi ceilalţi cetăţeni ai Aradului şi au dreptul ca drumurile şi trotuarele să arate la fel ca în centrul Aradului.
Infernul din curtea şcolii…
Coşmarul locatarilor de pe strada Nucet nu se opreşte aici, oamenii invocând şi gălăgia provocată, în special seara, de tineri care nu au legătură cu şcoala şi vin să joace fotbal, dar fac mai mult scandal. Anunţul de pe uşa de intrare spre curtea şcolii, conform căreia accesul persoanelor străine este interzis, ţine loc probabil doar de decor, iar reprezentanţii unităţii şcolare ar trebui să ia măsuri. Nu de alta, dar blocurile se află la doar câţiva metri distanţă, iar locatarii numai de linişte nu au parte. Un alt mare minus al zonei V Micălaca este o parte a fostului complex Orizont, colţ cu strada Nucet, altădată un frumos reper.
Fostul restaurant Orizont – pericol la tot pasul
Acum, fostul restaurant a devenit un loc părăsit, cu geamuri pe jumătate sparte, care îţi pot cădea oricând în cap, cu o mizerie de nedescris în interior şi în jur. Cum şi boschetarii se adună aici seara, iar consumul de alcool este la ordinea zilei, riscul unor întâmplări nefericite pândeşte la tot pasul. Mai ales că în imediata apropiere se află un parc, frecventat de foarte mulţi copii. Ar fi cazul ca instituţiile vizate să ia nu doar aminte, ci şi măsuri urgente, la aceste realităţi crunte dintr-un cartier respec­tabil al Aradului.
(G.A.)

Recomandările redacției