imprumuturi

Gaura din bugetul judeţului de anul acesta se va umple cu bani din credite şi finanţări externe. Consiliul Judeţean ar putea face împrumuturi de până la 55,6 de milioane de lei, din care, ar urma să acopere unele datorii pentru credite pe care le are deja şi cheltuieli cu investiţii. Reprezentanţii CJA spun că, banii din împrumut vor fi folosiţi pentru cofinanţarea unor investiţii mari, pe proiecte, ceea ce ar însemna că administraţia îşi va lua din bani înapoi.

Proiectele de hotărâre puse la transparenţă arată că, administraţia vrea să facă două noi împrumuturi substanţiale. Este vorba de contractarea unei finanţări rambursabile interne/externe în valoare de maxim 32.280.000 lei pentru refinanţarea datoriei publice locale si pentru finanţarea unor obiective de investiţii de interes judeţean. De asemenea, CJA intenţionează să contracteze un alt credit, în valoare de maxim 23.350.000 lei pentru finanţarea unor obiective de investiţii de interes judeţean

Potrivit documentaţiilor, din împrumut, CJA ar urma să acopere un credit luat deja, precum şi să susţină continuarea mai multor proiecte, precum Masterplanul pe deşeuri şi Drumul Vinului: Păuliş – Ghioroc – Covăsânţ – Şiria. De asemenea, din bani împrumutaţi ar urma să se cofinanţeze şi lucrările la drumul Arad-Felnac-limită judeţul Timiş, precum şi amenajarea, modernizarea şi dotarea cu aparatură, a Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judeţean. Administraţia se va putea împrumuta până la valoarea maximă de 32,28 de milioane, doar dacă va fi necesar.

„Contractarea unui împrumut pe termen lung asigură accelerarea dezvoltării locale. Proiectele de investiţii prioritare vor fi realizate în avans, iar investiţia va aduce beneficii în scurt timp comunităţii locale. Rambursarea capitalului împrumutat într-o perioadă 10-15 ani va consacra echitatea între generaţii, respectiv principiul conform căruia «cei care beneficiază de un proiect trebuie să plătească pentru el»“, se arată în expunerea proiectului de hotărâre.

 „Consiliul Judeţean trebuie să asigure finanţare pentru unele proiecte pe care le derulează. Ulterior, pe proiecte, banii vor fi rambursaţi Consiliului Judeţean“ a susţinut Mihaela Ozarchevici, consilier relaţii publice al CJA.

Bugetul judeţului de anul acesta este mai mic cu peste 20 de milioane de lei faţă de cel de anul trecut. Asta în condiţiile în care, administraţia judeţeană s-a angajat la proiecte de amploare în sistemul medical.

 • Constantin spune:

  Cititul, iti aduce succesul !!!

  Dacă îţi doreşti sincer să câştigi bani mai mulţi decât la ora
  actuală, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să înveţi
  să acorzi mult mai puţină atenţie lucrurilor pe care le spun sau
  le fac cei din jurul tău şi mult mai multă atenţie „micuţei
  voci” care îţi vorbeşte în sinea ta. Asta scrie celebrul Bob
  Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”.
  Arta de a fi invingător este arta nebuniei frumoase. Progresul este
  realizat de oamenii biciuiţi de dorinţe năprasnice,sălbatice,
  obsesive.
  Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul
  liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision.
  Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul INFO PROIECT la adresa de
  email :ccalinetpetre@yahoo.fr

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției