Administrația județeană vrea să revitalizeze Corul „Lira” din Lipova

0
382

Corul „Lira” a fost înființat în anul 1984 ca o corală feminină de voci egale a cadrelor didactice din Lipova și s-a impus repede datorită priceperii marilor dirijori arădeni Gheorghe Fluieraș și Ovidiu Boar, dar și datorită calității vocilor componente – în peisajul coral național și internațional.
Până în anul 1990, Corul „Lira” a ocupat primul loc la prestigi­oasele concursuri naționale „Ioan Vidu” de la Lugoj și „Ciprian Porumbescu” de la Suceava. După 1991, cucerește medaliile de argint la concursurile corale internaționale din Italia și Ungaria, concertând apoi în Grecia, Portugalia, Spania, Germania și Danemarca, locuri în care a încântat auditoriul cu excelentele sale prestații muzicale.
Din anul 2000 Corul „Lira” din Lipova a devenit membru în Federația Corală Internațională, tot în acel an ocupând locul I la concursul de muzică sacră din Orăștie.
În ultimii ani, Corul „Lira” se confruntă cu mari dificultăți financiare, astfel că riscă să se des- tra­me definitiv. Conștientă de faptul că un astfel de brand cultural nu poate să fie pierdut de către județul Arad, iar o trandiție corală de primă mărime nu poate să fie lăsată la voia întâmplării, Claudia Boghicevici, vicepreșe­dintele Consiliului Jude­țean Arad, își propune să revita­lizeze Corul „Lira” din Lipova. Inițiativa va prin­de contur sâmbătă, 22 octombrie 2016, ora 17,00, la sediul Mu­zeului „Sever Bocu” din Lipova, cu ocazia unui regal de muzică de cameră, de muzică folk și de artă plastică ce se va desfășura cu acest prilej.
(S.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.