Nevoile sistemului medical arădean sunt extrem de mari, iar secțiile Spitalului Județean au nevoie de un aport financiar mare, pentru a fi reabilitate și dotate cu aparatură nouă. După cum știu toți arădenii, unele secții funcționează în clădiri foarte degradate și este nevoie de echipamente medicale noi

Consiliul Județean (CJA) are mai multe proiecte de investiții pe infrastructura spitalicească, iar fondurile necesare sunt substanțiale. În consecință, conducerea CJA vrea sprijin de la Primărie ca să poată derula investiții în spital și secțiile acestuia. Vorbim desigur de sprijin financiar.

Consiliul Județean a preluat acum câțiva ani, managementul asistenţei medicale pentru unităţile sanitare publice cu paturi: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie  „Dr. Salvador Vuia“ Arad, Spitalul de Psihiatrie Mocrea și  Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaş. Municipalul și Maternul (n.a Obstetrică – Ginecologie) au fost desființate ca structuri distincte, pentru a fi transformate în structuri care să aparțină de Spitalul Județean.                                                                                                               

Cei de la Consiliul Județean cu siguranță au primit asigurări de la municipalitate că va exista susținere. Astfel, Consiliul Județean vrea să încheie un acord cu Consiliul Local al Municipiului, în vederea realizării investiţiilor în infrastructra medicală şi serviciile de sănătate publică.

Reprezentanții CJA vor să se țină cont de posibilitatea municipalității de a asigura sprijin, de limitările bugetare ale județului, pentru investiții, dar și de proporția însemnată a cetăţenilor rezidenţi ai Aradului, care se adresează serviciilor de sănătate publică oferite de Spitalul Județean. În perioada 2015-2018 din numărul total de 176.930 pacienţi, 57.986 pacienți sunt rezidenţi ai municipiului.

Acest acord va fi supus votului în ședința CJA, de la finele acestei luni.

                                                                                                               

              

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Recomandările redacției