Administrația județului cere rambursarea banilor investiți în combaterea pandemiei

0
791
Unul din centre este cu măsură de protecţie specială în cadrul DGASPC

După cum am mai anunțat în numerele trecute ale cotidianului nostru, Consiliul Județean vrea să recupereze din fondurile investite în dotări și echipamente de protecție anti-covid. Cei de la CJA au solicitat circa 34 de milioane de lei de la Uniunea Europeană, în contul cheltuielilor făcute pentru combaterea pandemiei Covid-19 în județul Arad. În afara de cele 34 de milioane de euro, tot ca să recupereze din banii investiți în perioada pandemiei – CJA, în colaborare cu cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad și Direcția de Asistență Socială Arad vor depune un proiect pentru accesarea de fonduri europene în valoare de 226.306,46 de euro, tot ca să fie rambursate din cheltuielile făcute pentru combaterea pandemiei.

Este vorba de proiectul „Echipamente medicale de protecție pentru centrele sociale rezidențiale din județul Arad în contextul pandemiei COVID-19” și va fi depus prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”.

Din martie, când numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a fost în creștere, instituțiile arădene au demarat în regim de urgență, proceduri de achiziții publice prin care s-au dotat cu echipamente medicale de protecție.

„Având în vedere acest aspect, în contextul crizei generate de noul virus COVID-19, pentru protejarea persoanelor vulnerabile (persoane vârstnice/persoane cu dizabilități/copii) care sunt incluse în categoriile de risc mare de îmbolnăvire, Direcția Generală de Asistență Socială și Direcția de Asistență Socială Arad au achiziționat echipamente medicale de protecție“, susțin cei de la CJA.

„Dorim să obținem o finanțare integrală a cheltuielilor eligibile. Am avut nevoie de votul în plen al consilierilor județeni pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului. În cadrul parteneriatului, Consiliul Județean Arad va avea calitatea de lider de proiect și va trebui să suporte doar cheltuielile de informare și publicitate și cheltuielile de audit financiar”, a susținut Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.