Administraţia judeţului a stabilit câţi bani din buget revin instituţiilor din subordine

0
394

buget cja

Administraţia judeţeană a stabilit câţi bani poate împărţi unităţilor din subordine, în proiectul de buget.

Potrivit documentului pus la transparenţă, Aeroportului Internaţional Arad îi revine doar suma de 1,3 milioane de lei. În urmă cu puţin timp, conducerea Aeroportului Internațional Arad a anunțat că, după aprobarea proiectului tehnic de modernizare și recompartimentare a aerogării, lucrările vor putea începe.

Lucrările vor fi finanțate printr-un credit furnizor, așa cum se știe, ceea ce înseamnă că, firma constructoare va suporta  toate cheltuielile. Aeroportul va achita firmei cheltuielile în patru ani de zile. Garanția CJA este pentru situația în care, aeroportul nu va putea să-și achite datoriile către constructor.

Compania de Apă primeşte mai mulţi bani din bugetul administraţiei şi anume 7,9 milioane de lei, în timp ce, Compania de Transport Public va primi subvenţii în sumă de 2,7 milioane de lei. Subvenţiile sunt pentru acoperirea diferenţelor de preţ.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului primeşte cei mai mulţi bani, întrucât este vorba de cheltuieli sociale, acoperite de la nivel central. Suma care va ajunge la direcţie este de 89,9 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru acoperirea cheltuielilor sociale.

Centrul Cultural Judeţean ar urma să primească 6,68 milioane de lei, Complexul Muzeal Judeţean Arad, 1,95 milioane de lei, Biblioteca Judeţeană A.D Xenopol – 2,265 milioane de lei.

Unităţii medico-sociale Săvârşin ar urma să-i revină 630.000 de lei.

Proiectul bugetului CJA este afişat la transparenţă de cîteva zile şi poate fi consultat până în data de 10 februarie. După această dată, la prima şedinţă, aleşii judeţului urmează să îl supună aprobării.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.