• Interviu cu Radu Demetrescu, primarul interimar al orașului

Orașul Sebiș reprezintă un model pentru multe administrații locale din județ și nu numai. Încă de la intrarea în oraș, se vede o mână de om gospodar, atât în orașul propriu-zis, cât și în satele aparținătoare, Donceni, Prunișor și Sălăjeni.
Zilele trecute am făcut în zonă o vizită de documentare, prilej cu care am stat de vorbă cu primarul interimar Radu Demetrescu, care a avut amabilitatea să ne acorde un interviu. Am vorbit despre lucrările care au fost făcute până în momentul de față, despre planurile de viitor ale administrației locale și despre evenimentele cultural-sportive.
– Domnule Demetrescu, Sebișul, se știe, este un oraș de oameni gospodari, care a fost condus de oameni gospodari. Aceasta să fie rețeta succesului atunci când vine vorba despre dezvoltarea unei comunități?
– Da. Așa este. Dar mai contează ceva. Este foarte important ca munca să se facă în echipă. Lucrurile merg înainte la Sebiș, pentru că întotdeauna am fost o echipă și vom rămâne o echipă. Fiecare dintre noi știm ce avem de făcut. Am fost învățați să aveam acea disciplină de a răspunde fiecare de locul lui de muncă și acest lucru ne-a prins și ne prinde foarte bine. Pentru noi, primăvara a început în forță și va continua tot așa.
– În luna septembrie a anului trecut și Sebișul a fost puternic lovit de furtună, iar urmările au fost urâte. Cum ați reușit să remediați problemele apărute?
– Lucrurile au intrat pe făgașul lor normal. Ați văzut cum arată parcurile noastre acum, după ce furtuna a doborât totul la pământ. Am fost obligați să intervenim cu promptitudine, am toaletat arborii, acolo unde s-a putut, iar acolo unde a fost cazul am plantat alții și am sădit flori.
– Câți arbori ați plantat?
– În cele două parcuri din centrul orașului Sebiș am plantat 150 de arbori de diferite specii, mesteacăm, platan, tei, dar și câteva magnolii. De asemenea, în Parcul Tineretului s-au făcut alei, s-a lucrat la iluminatul parcului, au fost amenajate bănci, s-au pus mese, acolo unde a fost cazul am reparat ceea ce era de reparat la locurile de joacă pentru copii, am schimbat ceea ce era de schimbat.
– Ce alte lucrări ați mai făcut?
– Printre lucrările pe care le-am făcut de la venirea primăverii se numără și pavarea aleilor din cimitir.
– Ce planuri de viitor aveți?
– Mai avem de executat o parcare pe strada Crișului, vom reface terenul de joacă pentru copii din Parcul Copiilor, așa cum am mai spus.
– Cum stați cu lucrările la pod?
– Stăm bine, zic eu. Lucrarea va fi finalizată în două luni de zile. Vom putea scoate astfel circulația de mare tonaj din centrul orașului. A fost un proiect bine gândit.
– Zilele acestea, în zonă s-a desfășurat o nouă ediție a concursului „Sebiș Enduro Challenge”. Din câte am înțeles, în ultimul timp au avut loc anumite modificări cu privire la traseu…
– Da. Aveți dreptate. Sebiș Enduro Challenge este o competiție pe care am început să o găzduim cu șapte ani în urmă. Am scos-o însă din oraș. Nu era prea normal ca motocicliștii să plece din fața Primăriei, locuitorii orașului fiind deranjați de zgomotul produs. Astfel, am stabilit împreună cu organizatorul Mocuța o altă zonă de plecare. Pe de altă parte, trebuie menționat că totul a decurs normal, fără incidente, competiția urmând să fie organizată și în viitor la noi în zonă, pe Valea Crișului.
– Din punct de vedere cultural, la ce trebuie să se aștepte localnicii?
– Următorul eveniment important va fi luna viitoare. Vom avea invitați din tot Ardealul, cu mâncăruri și preparate culinare. De altfel, vor participa artiști și ansambluri de renume.
– Vă mulțumim.

Recomandările redacției