O inițiativă deosebită pusă în practică de câțiva ani de administrația orașului Pecica este aceea de a premia, cu ocazia unor zile festive, pe unii dintre cei mai merituoși cetățeni ai orașului, respectiv ai satelor aparți­nătoare. În acest sens, cu doar o săptămână în urmă, la Ziua Satului Turnu, când Primăria şi Consiliul Local al Orașului Pecica au organizat cea de-a patra ediție a sărbătorii, s-au acordat și câteva Diplome de merit unor torneni. Asta pe lângă deosebitul program cultural sportiv care a antrenat pe lângă artiști și pe cei mai tineri cetățeni care au realizat un tur al satului pe biciclete.
Premierea a fost o frumoasă surpriză pentru trei torneni cărora li s-a recunoscut „implicarea activă în viaţa comunităţii în ultimii ani“, primind câte o Diplomă de merit înmânată personal de primarul Petru Antal. Cei trei nominalizați au fost: Radoia Arsenov – unul dintre fondatorii echipei de fotbal „Speranţa“ Turnu, Florentina Iacsity – pentru păstrarea și cultivarea tradiţiilor locale şi Laura Orgovici – pentru bună activitate administrativă.
Un alt moment de suflet l-a constituit dezvelirea unei Plăci Memoriale – fixată pe frontispiciul Școlii Generale – în cinstea fostului director al şcolii, Traian Popovici care a condus şcoala între 1927 -1951, o importantă personalitate culturală, civică şi didactică, care şi-a lăsat amprenta asupra vieţii culturale a comunităţii.
Pe lângă furtuna de culori a costumelor dansatorilor, o pată de culoare – neagră, de data aceasta – a fost și… pana de curent datorată unei furtuni, tratată cu amuzament sărbătoresc și complet uitată la miezul nopții când au izbucnit… focurile de artificii.

Recomandările redacției