Administrația PNL modernizează toate drumurile de la Arad la Moneasa!

0
288

În câteva luni de zile, după finalizarea tuturor șantierelor, va fi pentru prima oară în ultimii 50 de ani când se poate spune că între Arad și Moneasa nu există nici măcar un kilometru de drum județean nemodernizat!
Administrația PNL Arad, prin echipa preșe­dintelui Consiliului Județean, Iustin Cionca, a avut curajul să înceapă o lucrare de o amploare nemaiîntâlnită în județul Arad! Administrația liberală a județului Arad, prin Consiliul Județean Arad modernizează tot drumul de la Arad la Moneasa, prin Horia-Șiria-Galșa-Mâsca-Pân­cota-Măderat-Târnova-Șilindia-Luguzău-Cuied-Buteni-Sebiș-Donceni-Buhani-Dezna-Rănușa-Moneasa și mergând încă 4 km, pe fostul drum forestier, până la limita județului Bihor. Valoa­rea totală a investiției este de aprox. 160 mi­lioane lei (33,5 milioane euro), iar lungimea tronsonului modernizat este de peste 90 km!
În paralel, administrația PNL a Aradului lucrează și la modernizarea drumului către stațiunea Moneasa pe ruta „clasică”, prin Ineu, modernizând toate tronsoanele de drum care au rămas încă nereabilitate. Pe acest traseu, se lucrează pe șantierele Horia-Șiria-Galșa-Mâsca-Pâncota, a fost finalizată porțiunea Pâncota-Seleuș (în valoare de 6,8 milioane lei) și se lucrează foarte intens pe drumul de la Bârsa la Moneasa. Asfaltarea drumului județean Bârsa-Sebiș-Moneasa-limită județ Bihor scoate oamenii în fața caselor, impresionați de ritmul alert în care se muncește, de numărul mare de utilaje și de forfota muncitorilor pe șantier.
Mai mult, pentru a scurta și mai mult drumul până la Moneasa, administrația liberală
a județului Arad a creat încă o rută de bună
calitate în județ, modernizând drumul de la
Sântana la Seleuș, prin Olari, Sintea Mică și Zărand (aprox. 20 de milioane lei). Astfel, cei care aleg acest drum alternativ, pe care se poate circula în condiții de siguranță sporită datorită traficului redus, economisesc aproximativ un sfert de oră până la Moneasa!
„Am fost mereu întrebați ce face pentru Stațiunea Moneasa administrația libe­rală a Aradului. Iată, facem exact ce tre­- buie: modernizăm toate drumurile jude- țene până la stațiune, ca turiștii să poată ajunge acolo în bune condiții. Am avut în vedere ambele drumuri majore înspre Moneasa, prin Ineu și prin Târnova. Tur- năm asfalt nou pe peste 90 km de drum județean, între Arad și Moneasa, astfel încât nu va exista niciun kilometru nemo­dernizat pe această rută! Este pentru prima oară în ultimii 50 de ani când se poate spune acest lucru! Dar ce găsesc arădenii în stațiune depinde deja de Primăria Moneasa, nu de noi. Administrația PNL a județului Arad a creat condițiile realizării unor investiții în stațiune: asfaltăm întregul drum, am realizat, cu ani în urmă, canalizarea comunei printr-un proiect european. Am creat condiții pentru investi­țiile atractive, acum este rândul Primăriei din Moneasa să realizeze oferte și programe tentante pentru agenții econo­mici!” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.
Comandat de PNL Arad, executat de SC Lexus
Publicitate SRL, cod mandatar 21200012, tiraj 1230

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.