lucrariŞi bugetul şi lucrările Consiliului Judeţean se previzionează şi pe următorii ani, nu doar pentru anul în curs. De anul acesta, administraţiile şi-au pregătit şi în perspectivă bugetele şi fondurile pe diferite lucrări. Aşa se face că s-au făcut estimări pe anii 2014, 2015 şi 2016, pe anumite capitole şi pe anumite investiţii.
Administraţia judeţeană a scos la licitaţie lucrări de desfundare a şan­ţu­rilor la drumurile din judeţ, pentru care s-au făcut estimări şi pe următorii ani, conform cu procedura. De asemenea, Consiliul Judeţean caută şi un constructor care să se ocupe de montarea de parapet pentru drumuri şi trotuare şi întreţinerea acestora.
Desfundarea şanţurilor la drumuri, timp de trei ani de zile, pe perioada 2013 – 2015 ar putea costa CJA în jur de 400.000 de lei, aceasta fiind o va­loare estimată a contractelor. În acest an, autorităţile vor cheltui pentru acest tip de lucrări în jur de 80.000 de lei. Ofertele pentru licitaţie pot fi depuse până în data de 13 mai.
Lucrările de aprovizionare cu parapet şi montarea acestora ar putea scoate din bugetul administraţiei încă în jur de 450.000 de lei, anul acesta fiind pusă la bătaie o sumă de aproape 80.000 de lei.
În perioada imediat următoare, administraţia va scoate la licitaţie lucrările de reabilitare a drumului DJ 709 D, Semlac – Şeitin. Pentru pu­nerea la punct a acestui drum, administraţia judeţeană a prevăzut în bugetul pe acest an, aproape 1,55 milioane de lei.

Recomandările redacției