psihiatrieConsiliul Judeţean intenţionează să achiziţioneze secţia de Psihiatrie din municipiu a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, care funcţionează de ani de zile într-o clădire deplorabilă şi retrocedată. Pasul următorul – unul de perspectivă este reabilitarea clădirii în care, până în prezent nu s-au putut face niciun fel de investiţii, pentru că aceasta aparţinea altor proprietar.
Spitalul de Psihiatrie din strada Octavian Goga se întinde pe o suprafaţă de 1.971 de metri pătraţi, la care se mai adaugă o suprafaţă de teren de 990 de metri pătraţi. O parte din clădire se întinde pe o parcelă de teren ce aparţine Căminului Bătrânilor – Fundaţia „Ignatie Spitzer”, reprezentat prin Comunitatea Evreiească de Rit Occidental din Arad. Secţia de Psihiatrie funcţionează într-un imobil retrocedat Fundaţiei Caritatea, fondată de Fede­raţia Comunităţilor Evreieşti din România. Pentru Secţia de Psihiatrie, Spitalul Judeţean a plătit chirie fundaţiei.
Spaţiul în care se găseşte Spitalul de Psihiatrie, deşi aflat într-o stare avansată de degradare corespunde din punct de vedere al dimensiunilor. Mai mult, pentru o secţie cum este psihiatrie este obligatorie existenţa spaţiului verde de care, unitatea spitalicească dispune în prezent. Autorităţile aşteptau ca Direcţia de Sănătate Publică să comunice dacă spaţiul verde cores­pun­de numărului de paturi din structura unităţii spitaliceşti. Drept urmare, spitalul ar trebui să rămână în imobilele în care se găseşte şi în prezent, iar ca spaţiu verde trebuie asigurată o suprafaţă de 1.280 de metri pătraţi.
Cumpărarea imobilelor în care funcţio­nează Spitalul de Psihiatrie ar urma să se facă după desemnarea unei comisii care să negocieze preţul cu actualul proprietar, comisia urmând să fie alea­să de Consiliul Judeţean. După cumpă­rare, administraţia plănuie să inves­tească în această unitate spitalicească, privată până acum de condiţii mai bune.

Recomandările redacției