Administrația vrea să pună în valoare sculpturile din județ

0
357

sculpturaAleșii județului vor să scoată din anonimat anumite obiective nevalorificate din județ, dar pentru care trebuie lămurite mai întâi anumite chestiuni juridice, legate de proprietate. Este vorba de parcul de la Căsoaia şi cel de la Buteni, în care se găsesc sculpuri ascunse.
Sculpurile de la Căsoaia aparțin administrației județene, însă terenul este în proprietatea comunei Târnova, a cărei administrații nu este stabilă. Cât privește parcul din Buteni, terenul de aproximativ două hectare aparține Composesoratului din Buteni, iar sculpturile sunt ale primăriei. „Prin prin anumite documente pe care le-am descoperit și pe care deținem știm că, statuile de la Căsoaia sunt în proprietatea Consiliului Județean, ca și moștenitor al unei alte instituții care le avea în proprietate. În schimb terenul este al comunei Târnova. Acolo situația este mai complicată nefiind consiliu local în funcțiune. Noi căutam o modalitate pentru ca și terenul să fie transferat pentru a putea depune un proiect, prin care să obținem bani pentru amenajarea și punerea în valoare a parcului. Sunt statui valoaroase și ne dorim ca acestea să devină simboluri ale județului Arad“, a susținut Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean.
Ca să potă pune în valoare obiective pe bani europeni, administrația trebuie să obțină mai întâi terenurile. „Avem două variante pentru a putea obține terenul, prin concesiune, ori prin cumpărare. Eu sper ca Primăria Târnova să nu aleagă vânzarea terenurilor, pentru că e vorba de interesul județului. În cazul Buteni există cooperare din partea Primăriei și sperăm să ajungem la înțelegere și cu composesoratul“, a mai spus Nicolae Ioțcu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.