baniUn administrator de firmă a crezut că va scăpa neprins, după ce şi-a însuşit o sumă foarte mare de bani. Totuşi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au făcut o anchetă şi îl cercetează pe un administrator al unei societăţi economice, suspectat că a pejudiciat bugetul de stat, cu aproximativ 1.480.000 lei. Acesta efectua lucrări şi vânzări în domeniul construcţiilor, dar nu înregistra operaţiunile pe care le făcea.
„Din verificările efectuate de către  poliţişti s-a stabilit  că  în perioada 19 septembrie 2010-30 septembrie 2012, Aurel S., în vârstă de 46 ani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din judeţul Arad, nu a înregistrat în  mod real, în actele contabile,  operaţiunile comerciale efectuate, respectiv veniturile realizate privind comercializarea de materiale de construcţii şi lucrări cu materiale de construcţii”, a precizat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad.
De asemenea, oamenii legii au mai stabilit în urma verificărilor, faptul că administratorul socie­tăţii a evidenţiat în actele contabile şi în alte docu­mente legale, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de aproximativ 1.480.000 lei.
Bărbatul este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Recomandările redacției