judecataProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, prin rechizitoriul din data de 20 august, trimiterea în judecată a inculpatului Teodor Doru Ardelean, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Din probele administrate până în acest moment, s-a reţinut că, inculpatul Teodor Doru Ardelean, care în calitate de administrator, în baza aceleaşi rezoluţiuni infracţionale a diminuat valoarea totală a Taxei pe Valoare Adăugată datorată către Bugetul de Stat de către S.C. Lemn Servicii ATD SRL, pentru perioada ianuarie 2009-decembrie 2011 şi a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu de 31.681 de lei care provine din neînregistrarea şi nedeclararea minusului în gestiune asimilat cu livrarea de bunuri.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului  Arad.
„Facem precizarea că începerea urmăririi penale  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
(C.G.)

Recomandările redacției