În  perioada 2-10 septembrie se desfășoară la Universitatea Aurel Vlaicu admiterea de toamnă pentru studii de licență și master. Pentru toate facultățile, cu excepția Facultății de Teologie, înscrierile se fac  la sediul rectoratului UAV din Bd. Revoluţiei nr.77. Pentru cei care doresc să urmeze cursurile facultății de teologie, înscrierea se face la sediul facultății din strada Academia Teologică nr. 9.

Absolvenții de liceu pot alege una dintre cele nouă facultati ale universității arădene de stat:  Facultatea de Design, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Științe Exacte, Facultatea de Științe Umaniste și Sociale sau Facultatea de Teologie. La toate aceste facultăţi se pot urma cursuri de licență şi de master.

„Îi așteptăm pe cei care doresc să-și continuie studiile să vină la universitatea noastră. Calitatea programelor de studii, calitatea cadrelor didactice şi baza materială sunt o garanție a unui învățământ superior de calitate. De asemenea, universitatea noastră oferă locuri de cazare în cămin, în condiții excelente. Să nu uităm de sistemul de burse care stimulează competiția, iar cele oferite prin programul Erasmus oferă șanse de a învăța într-o universitate din Europa. Primul pas pentru a deveni student UAV este ca absolvenții să vină la sediul nostru din Bd. Revoluției nr. 77 și să se înscrie la una din cele nouă facultăți ale universitățiii arădene de stat”, spune prof. univ. dr. Ramona Lile, rector al UAV.

Cei care sunt admiși pe locuri cu taxă pot deveni bugetari din anul II dacă vor învăța foarte bine. În fiecare an, locurile bugetate sunt repartizate celor cu mediile cele mai mari de la fiecare facultate, cu  condiția să nu mai fi urmat cursurile unei facultăți în sistem bugetar.

Recomandările redacției