„Adoptă un costum popular sârbesc!” este îndemnul tematic al campaniei lansate la Consiliul Județean, din inițiativa conser­vării patrimoniului cultural tradi­țional sârbesc. La finalul campa­- niei, cinci perechi de dansatori vor purta costume salvate prin bunăvoința iubitorilor arădeni de port popular autentic.
Proiectul este derulat de Uniunea Sârbilor din România în parteneriat cu Consiliul Judeţean Arad. Darko Voştinar, vicepreşedinte al Uniunii Sârbilor din România a declarat că această campanie se adresează firmelor, asociațiilor şi tuturor persoanelor fizice care doresc să își aducă aportul la salvarea unor elemente deosebite de patrimoniu cultural. ,,Ne dorim să punem în valoare bogăţia culturală şi identitatea acestei comunităţi, deoarece specificul, obiceiurile şi tradiţiile sârbeşti re­- prezintă o sursă de inspirație pentru generația noastră, care trebuie să fie transmise mai departe, din generație în generație”, a declarat Darko Voștinar.
Fondurile vor fi folosite în a susţine Ansamblul de dansuri populare sârbești Kolo. „Partenerii noştri vor fi promovaţi la toate evenimentelor noastre, costumele făcând parte din patrimonial nostru cultural”, a conchis Darko Voștinar, vicepreşedinte al Uniunii Sârbilor.
(S.S.)

Recomandările redacției