judecataProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad prin rechizi­toriul din data 1 iulie, au dispus, tri­miterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Adrian Buleu, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi distrugere. Prima înfăţişare în instanţă, primul termen de judecată a fost programat pentru data de 16 iulie. Astăzi, Adrian Buleu se va prezenta în sala de judecată pentru menţinerea arestului sau judecarea în stare de libertate.
Adrian Buleu, principalul suspect al crimei în cazul lui Abel Apostol, a fost prezentat în data de 28 iunie, Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru a i se aduce la cunoştinţă dovezile care fac parte din probatoriu. Următorul pas a fost rechizitoriul, adică prezentarea procurorului în care acesta expune, în fața instanțelor de judecată, punctele pe care se sprijină acuzarea şi actul prin care procurorul deschide acțiunea penală împotriva infractorului și dispune trimiterea lui în judecată. Familia celui dispărut în seara de 1 mai speră ca acest lucru să se întâmple cât mai curând, dacă nu chiar la începutul săptămânii viitoare. „Reprezentanţii Parchetului s-au mişcat în timp util. Am văzut că astăzi a fost condamnat Cristian Cioacă la 22 de ani de închisoare. Noi sperăm ca vinovatul de moartea tatălui meu să fie condamnat la cel puţin atâţia ani, şi să ia pedeapsă maximă. De fapt, nici 22 de ani nu mi se pare o pedeapsă destul de mare, pentru ce a făcut. În primul rând ne interesează să-l găsim pe Abel şi apoi, să plătească vinovatul. Lumea crede că fără cadavru, un inculpat nu poate fi condamnat dar e foarte fals. Dacă sunt probe şi, în cazul acesta sunt, atunci poate să fie condamnat”, a declarat Albert Apostol.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus în data de 6 mai, reţinerea lui Adrian Buleu, pentru comiterea infracţiunii de omor. Din probatoriul administrat în cauză, s-a reţinut că, în seara zilei de 1 mai, învinuitul Adrian Buleu, l-a agresat pe Abel Apostol, în incinta localului din complexul pe care îl administrau împreună, generându-i leziuni care au condus la moartea acestuia. Ulterior, Buleu a transportat cadavrul cu autoturismul propriu într-un loc izolat din Pădurea Vladimirescu, unde a incendiat autovehiculul.
În data de 9 mai, Adrian Buleu a fost arestat pentru 29 de zile de judecătorii arădeni. La sfârşitul lunii mai, în urma noilor probe administrate de către anchetatori, judecătorii au decis prelungirea mandatului cu încă 30 de zile. Abel Apostol a fost căutat de efectivele ISU şi Inspectoratului de Poliţie Arad, în Pădurea Vladimirescu, la Parcul Lunca Mureşului şi de-a lungul râului Mureş, cu ajutorul câinilor instruiţi special pentru descoperirea cadavrelor şi cu scafandrii, care au căutat trupul neînsufleţit în Mureş. În seara zilei de 6 mai, familia Apostol a anunţat că vor oferi o recompensă de cinci mii de euro persoanei sau persoanelor care furnizează autorităţilor sau familiei, informaţii exacte care să conducă la găsirea lui Abel şi la stabilirea împrejurărilor în care a dispărut acesta. Recompensa este încă valabilă şi trupul nu i-a fost găsit, în ciuda faptului că s-a încercat tot ce este omeneşte posibil: s-au efectuat căutări cu scafandri, sonar, câini de urmă, câini de cadavre, drone şi au fost răscolite toate pădurile din preajma Aradului.
„Dosarul a fost înaintat spre com­petentă soluţionare Tribunalului Arad. Facem precizarea că trimi­terea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul pre­zumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. Astăzi, judecătorii stabilesc dacă Adrian Buleu va petrece încă 30 de zile în arest preventiv sau dacă va fi judecat în libertate. Instanţa care a fost investită cu soluţionarea cauzei, urmează să verifice legalitatea şi temeinicia arestului preventiv. Judecătorul va verifica legalitatea arestului preventiv. Primul termen de judecată pentru soluţionarea cazului de omor şi distrugere, al lui Adrian Buleu este în data de 16 iulie.
Claudia Gavra

Recomandările redacției