judecataProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad prin rechizitoriul din data de 1 iulie, au dispus, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Adrian Buleu, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi distrugere. Prima înfăţişare în instanţă, primul termen de judecată a fost programat pentru data de azi.
Adrian Buleu, principalul suspect al crimei în cazul lui Abel Apostol, a fost prezentat în data de 28 iunie, Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru a i se aduce la cunoştinţă dovezile care fac parte din probatoriu. Următorul pas a fost rechizitoriul, adică punctele pe care se sprijină acuzarea şi actul prin care procurorul deschide acțiunea penală împotriva infractorului și dispune trimiterea lui în judecată.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus în data de 6 mai, reţinerea lui Adrian Buleu, pentru comiterea infracţiunii de omor. Din probatoriul administrat în cauză, s-a reţinut că, în seara zilei de 1 mai, învinuitul Adrian Buleu, l-a agresat pe Abel Apostol, în incinta localului din complexul pe care îl administrau împreună, generându-i leziuni care au condus la moartea acestuia. Ulterior, Buleu a transportat cadavrul cu autoturismul propriu într-un loc izolat din Pădurea Vladimirescu, unde a incendiat autovehiculul.
În poveste este implicată şi o tânără cu care Buleu se întâlnea, cu care a locuit împreună în Belgia şi care povesteşte că a primit de la acesta să păstreze, pentru scurt timp, un pistol. „I.M. a plecat împreună cu inculpatul în Belgia, călătorind până la Bruxelles, unde cei doi au rămas până la începutul lunii aprilie 2013, locuind împreună într-o garsonieră închiriată de inculpat (…) Menţionăm că din declaraţia martorei I.M. rezultă că în perioada şederii sale în Belgia, aceasta a văzut la inculpat două pistoale, unul de dimensiuni mai mici de culoare neagră şi unul de dimensiuni mai mari, de culoare argintie, cu ţeavă lungă, pe care inculpatul le ţinea în dulapul de haine”, se arată în rechizitoriu. Procurorii au mai reuşit să afle că Buleu vorbea cu prietena sa despre moartea cuiva încă din cursul lunii martie. „Înainte de a părăsi Belgia, martora I.M. l-a întrebat pe inculpat despre viitorul relaţiei acestora, inculpatul spunându-i martorei să mai aibă puţină răbdare, întrucât cineva va trebui să moară, după care totul se va calma, inclusiv soţia sa”, se mai arată în rechizitoriu. Probele şi mărturiile din rechizitoriu vor fi analizate, pentru aflarea adevărului, din spatele dispariţiei lui Abel. Adrian Buleu va fi judecat, începând de azi, în stare de arest preventiv.
(C.G.)

Recomandările redacției