buleuUn nou termen în procesul în care Adrian Buleu este judecat pentru omor şi distrugere s-a petrecut ieri, cu o întârziere de o oră, la Tribunalul Caraş-Severin.

Audierea primilor doi martori – Andreea Tănăsiuc şi Alin Toderici – a vizat obţinerea de noi informaţii legate de împrejurările în care aceştia i-au cunoscut pe Adrian Buleu şi pe amanta sa, Mădălina Ioniţă.

Următorii doi martori – Wili Glasser şi Adrian Gaia au dezvăluit aspecte care au condus la respingerea solicitării venite din partea acuzării ca locuinţa din Sânpaul a inculpatului Buleu să fie percheziţionată din nou. În luna ianuarie, părţile civile, familia Apostol, au solicitat audierea celor doi martori, dar conform noului cod penal aceasta se poate realiza doar la cererea procurorului sau a instanţei. Cum cei doi magistraţi au considerat probele nerelevante, s-a luat hotărârea de a respinge cererea de percheziţionare a casei inculpatului.

În fapt, martorii ar fi afirmat că în garajul casei din Sânpaul, Adrian Buleu ar fi îngropat cadavrul lui Abel Apostol. Wili Glasser mărturiseşte: „Mi s-a relatat de un anume Cosmin, o cunoştinţă mai îndepărtată a mea, că în cursul lunii noiembrie 2013 că pe baza celor povestite de un vecin al inculpatului din Sânpaul, Adrian Galea, s-ar putea să ştie unde se află cadavrul lui Abel. Din spusele lui Cosmin, acest Adrian Galea ştia că în garajul inculpatului s-ar afla o groapă de 1/1, susţinând că dacă această groapă ar fi fost acoperită cu beton, acolo era cadavrul lui Abel. Suplimentar, un poliţist pe nume Olariu, care participase la percheziţia domiciliară efectuată imediat după arestarea lui Buleu, mi-a relatat că în cursul acesteia, care durase 20 de minute, a văzut în dreapta garajului o grămadă de scule. Cele relatate de Cosmin le-am spus poliţiştilor, eu fiind direct interesat de găsirea lui Abel, pentru că îmi era prieten“.

Următorul termen al procesului va avea loc pe 13 martie, ocazie cu care vor fi audiaţi şi alţi martori în acest caz complex de omor.

Recomandările redacției