dodeanÎn absenţa Danielei Dodean, în recuperare după operaţia la genunchi, CSM Arad se întoarce de la Campionatele Naţionale de seniori la tenis de masă cu o medalie. Dar nu una oarecare, ci cea mai strălucitoare, obţinută de Adrian Dodean în proba de dublu masculin. Arădeanul a făcut pereche cu Constantin Cioti, de la CSM Buzău. În finala de sâmbătă de la Buzău, cei doi au învins perechea Ovidiu Ionescu – Hunor Szocs (CSM Buzău – CSM Bistriţa), scor 3-0 la seturi (9, 6, 9), devenind astfel campioni ai României.
„La dublu am fost nevoit să joc cu dureri la mână, după accidentul din optimile probei de simplu. Dar am reuşit să îmi fac treaba, m-am înţeles foarte bine cu Cioti şi mă bucur mult pentru acest titlu, mai ales că în acest an au fost prezenţi la Buzău toţi jucătorii valoroşi. Eu la dublu am jucat mereu bine, şi anul trecut am fost campion. Dedic medalia de aur familiei şi tuturor celor care mă sprijină şi au încredere în mine”, a  exultat Adrian Dodean, care în 2012 cucerea aurul la dublu masculin şi bronzul la simplu.
Ghinion la simplu, satisfacţie la dublu
Pe tabloul de dublu al fetelor, cuplul arădean Bernadett Balint –  Andreea Dodean s-a oprit în sferturile de finală, fază în care a cedat în faţa tandemului Necula – Hirici, 1-3 la seturi (10, -4, -12, -3), proba fiind câştigată de principalele favorite, constănţencele Elizabeta Samara şi Ioana Gheneş. La simplu feminin, junioara Bernadett Balint, a 5-a favorită, spera să producă surpriza şi să pătrundă în careul de aşi, dar a fost eliminată la mare luptă în sferturi de Iulia Necula, 2-4 (-5, 5, 6, -3, -9, -8).
Andreea Dodean a pierdut în primul tur, şaisprezecimi de finală, scor 2-4 la seturi (-3, -5 -10, 8, 10, -8), în faţa Alinei Zaharia, de la LPS Constanţa. La simplu masculin, Adrian Dodean a fost eliminat în optimi de Hunor Szocs de la CSM Bistriţa, 2-4 (-10, 7, 10, -4, 9, 9), acelaşi jucător care l-a învins şi anul trecut în semifinale. Însă povestea meciului şi ghinionul de care a avut parte Adi ne-o povesteşte chiar el: „A fost un meci bun până la 2-1 pentru mine la seturi, moment în care m-am accidentat la mână, de acolo s-a rupt totul. Îmi pare rău că nu am putut să trec de Szocs, un jucător bun, dar pe care puteam să îl înving”. Tot la simplu masculin, Bogdan Roman a pierdut barajul pentru accederea pe tabloul principal, în faţa unui jucător din Cluj. În fine, în proba de dublu mixt, cele două perechi arădene au părăsit competiţia în optimi de finală. Fraţii Dodean, Andreea şi Adrian, au pierdut, 2-3 (-5, -6, 6, 8, -8) în faţa perechii Munteanu – Hirici, în timp ce tandemul Bernadett Balint – Adrian Costea (CSM Bistriţa) a fost învins de perechea Gri­gore – Şebe, tot 2-3 la seturi (9, -9, -2, 10, -9).

Recomandările redacției