Adrian Dodean este campion naţional de dublu la tenis de masă

0
150

adi-dodean balint2A doua zi a Campionatelor Naţionale individuale de tenis de masă de la Buzău, cea de sâmbătă, a adus prima medalie în contul CSM Arad. Şi nu orice medalie, ci chiar cea de aur, obţinută de Adrian Dodean, care în tandem cu reprezentantul gazdelor, Constantin Cioti (CSM Buzău), a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Cei doi şi-au apărat practic titlul naţional cucerit la ediţia precedentă, după o finală foarte spectaculoasă şi adjudecată cu 3-2 în faţa duoului Lucian Munteanu – Adrian Cazacu de la CS Top Sprin 08 Constanţa. La dublu fete s-au impus Bernadette Szocs (CSM Bistriţa) şi Iulia Necula (CSTA Bucureşti), care au întors rezultatul finalei, câştigând cu 3-2 în faţa tandemului Camelia Postoacă (cs Pristavu Câmpulung – Irina Ciobanu (LPS Slatina).
Speranțe internaționale împreună cu Cioti
„Mă bucur pentru victoria de la dublu, unde a ieşit bine, este al treilea meu titlu la rând în această probă şi al doilea consecutiv alături de Cioti. Suntem deja o pereche sudată, ne înţelegem foarte bine, pot spune că putem emite pretenţii şi pe plan internaţional, puţin a lipsit să luăm medalie şi la Europene”, ne-a declarat Adi Dodean, aproape de medalii şi în celelalte două probe, unde a părăsit întrecerea în sferturi de finală.
Dublu mixt, fără noroc pentru arădeni
În această probă, Bernadett Balint (CSM Arad) şi Diana Lupu, colege în echipa Aradului de Superligă, au fost aproape şi ele de medalie, ocupând la final locul 7. Cele două au fost eliminate în sferturi de perechea constănţeană Cristina Hîrîci – Anamaria Şebe, scor 0-3. La dublu mixt s-au impus, tot după o finală spectaculoasă, fraţii Szocs, Bernadette şi Hunor, 3-2 în faţa Roxanei Istrate şi lui Ovidiu Ionescu, ambii de la CSM Buzău. Aceştia din urmă i-au scos din cursa pentru medalii pe Adrian Dodean şi Bernadett Balint, scor 3-1, cei doi reprezentanţi ai CSM Arad făcând pereche în premieră. „Păcat că nu am mai reuşit încă o medalie, la dublu mixt am făcut pereche pentru prima oară cu Ber­nadett, cred că dacă jucam amândoi puţin mai bine eram pe podium. Iar la simplu s-a resimţit oboseala acumulată, am avut şi probleme musculare pe final, la un moment am avut 6-3 în setul 5, la scorul de 2-2, dar aşa a fost să fie. Dacă ar fi fost şi Dana şi era 100% aptă, pentru că acum este chinuită de accidentarea la genunchi, cu siguranţă aveam încă două sau chiar trei medalii”, a mai punctat Dodean.
Nicio medalie la simplu
La ultima probă a Naţionalelor de la Buzău, CSM Arad a fost reprezentat la feminin de trei jucătoare, Bernadett Balint, Andreea Dodean şi Andreea Fistyulof, toate eliminate în primul tur. Prima dintre ele a fost învinsă în runda inaugurală a tabloului principal cu 4-3 la seturi de Bogdana Trifu de la CSS Slatina, junioara CSM-ului urmând să participe săptămâna viitoare la Openurile Franţei şi Italiei. Vă reamintim că marea absentă a întrecerii din Crâng a fost Daniela Dodean, recidivă la genunchi, dar la Buzău nu a ajuns nici Bianca Crişan, nerefăcută complet după problemele la spate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.