falubmonacFiindcă a rămas în relații bune cu Giovanni Catanzariti, Adrian Falub a venit în cele din urmă la Arad și, mai mult decât atât, chiar dacă nu a fost încă convins să rămână la echipă, a condus un prim antrenament. Este vorba de cea de-a doua ședință de pregătire de marți, după ce la prima a asistat de pe margine ca simplu spectator.
După-amiază, însă, Florin Voinea și Sandu Gaica i-au lăsat locul fostului fundaș al lui U. Cluj și colaboratorului său, Marius Suller, care a sosit chiar astăzi în orașul nostru. Falub s-a întreținut câteva minute și cu fotbaliștii reprezentativi, George Neagu și Bogdan Apostu, care insistă să lucreze cu el, ca o garanție că problemele financiare vor fi rezolvate, dar și că tehnicianul poate redresa corabia din punct de vedere sportiv. „Încă nu pot fi considerat antrenorul UTA-ei pentru simplul fapt că am pus niște condiții, care, deocamdată, nu mi-au fost satisfăcute de conducere. Dar, am acceptat să vin la Arad, fiindcă plecase Eugen Trică și parcă mă săturasem și eu să discut doar prin telefon”, a spus sec tehnicianul, care, tocmai fiindcă nu e decis să preia din nou gruparea „textilistă” nici nu a provocat o discuție cu suporterii pentru a obține din nou susținerea acestora măcar până la vară.
Din informațiile noastre, Adrian Falub va rămâne până sâmbătă la Arad, pentru a se convinge cu ochii săi că Adrian Marțian va respecta înțelegerea semnată cu fotbaliștii și va achita restanțele pe luna octombrie și salariul pe luna noiembrie. Dacă fostul său coleg de școală dă iarăși cu bâta în baltă, Falub și Suller se vor retrage elegant, în timp ce jucătorii și angajații se gândesc la modul cel mai serios să intre în grevă.
Tot în această săptămână, antrenorul care i-a condus pe „texti­liști” un sezon și jumătate vrea să-l convingă pe Marțian că fotbaliștii de valoare nu vor accepta salarii lunare de 500 de euro, așa cum își dorește „prietenul lui Mutu”. Deocamdată, la Arad a revenit Florin Lazea, care și-a încheiat conturile cu Rapidul, iar miercuri și joi sunt așteptați portarul Boșneag și fundașul de bandă Patrice Feussi.
Totodată, trebuie perfectat rapid un stagiu de pregătire. Varianta Antalya pare să fi căzut definitiv și revine în actualitate cea din Ungaria, de la Debrecen. Toate acestea, însă, necesită bani pe care Adrian Marțian ori nu-i are, ori îi ascunde bine.
Așadar, astăzi, Falub va îndeplini rolul antrenorului și va face echipa în amicalul cu FC Caransebeș. Liderul seriei a IV-a a Ligii a 3-a va fi găzduit de arădeni va avea loc de la ora 13,30, pe terenul „Șega” sau „ICRTI”.

Recomandările redacției