După dezbateri, discuții și mai multe uși închise din partea unor tehnicieni cu pretenții puțin exage­rate la acest nivel, conducerea UTA-ei a decis să meargă pe mâna lui Adrian Falub. Tehnicianul de 46 de ani știe ce înseamnă echipa fanion a Aradului, atâta timp cât a mai pregătit-o în două mandate în Liga
a II-a, între 2012 și 2014. Aventura sa a început pe 13 aprilie 2012, cu un succes (2-1) pe teren propriu cu FC Olt, pentru ca apoi utiștii să câștige cu el pe bancă, după o pauză de zece ani (de la celebrul 3-4), un derby cu Poli pe „Dan Păltinișanu” (0-1). În toamna lui 2013 s-a des­părțit de arădeni, pentru ca să revină apoi, pentru câteva etape din returul stagiunii 2013-2014 (februarie-martie).
Aseară, conducerea clubului UTA, Adrian Falub și „secundul” său, Marius Suller, au semnat actele pentru o colaborare pentru un sezon, cu posibilitate de prelungire în caz de promovare. Așadar, de azi, odată cu antrenamentul de la ora 10, de pe arena „Motorul II”, începe cel de-al treilea mandat al lui Falub în „alb-roșu”, cu țință clară, un loc sub soarele Ligii 1.
Practic, fostul fundaș va lua pentru prima oară cunoștință cu noii săi elevi cu 48 de ore înaintea partidei de la Afumați, din cadrul etapei cu numărul 7 a ligii secunde. Vor și fețe cunoscute, e adevărat puține și asta pentru că Adi Falub a mai lucrat doar cu Manea (la UTA) și Buleică (la Chiaj­na). La UTA, dar în afara lotului și în litigiu cu clubului, este și Alin Gligor, fostul căpitan al dejeanului în Liga a 2-a.
Ultima dată antrenor la Concordia Chiajna, în Liga 1 (noiembrie 2015 – mai 2016), Adrian Falub este considerat un expert al promovărilor, după ce a reuşit acest obiectiv cu „U” Cluj, Unirea Alba Iulia şi ASA Târgu Mureş.

Recomandările redacției