După afișarea rezultatelor, de la examenul de Evaluare Națională, la nivelul județului Arad au fost trei note de 10. Două dintre acestea au fost obținute de copiii de la Colegiul Național Moise Nicoară, iar cealaltă notă de 10 a fost primită de un elev al Liceului Tehnologic ,,Moga Voievod” din Hălmagiu.

Bogdan Oană,  Adrian Botaș și Grace Zene sunt elevii care au reușit performanța de a obține 10 curat la toate probele examenului.

Am stat de vorbă cu directorii celor două instițuții Diana Achim și Sirban Cosmina, care erau mândre de rezultatele copiilor.

Performanța unui copil de la țară

Surpriza de anul acesta nu a fost Colegiul Național ,,Moise Nicoară”, unde după cum bine se știe, elevii au deseori astfel de performanțe. Anul acesta elementul surpriză a venit de la o școală din Hălmagiu, despre care, după cum ne spunea și directoarea, mulți probabil nici nu au auzit și nu știu numele exact al școlii. ,, Să știți că și la noi la țară se face performanță. Avem copii foarte buni, iar Bogdan ne face cinste”, spune cu mândrie directoarea liceului.

Așadar, aici, în colțul cel mai îndepărtat al județului un copil face performanță. Este vorba de Bogdan Oană, un copil minunat așa cum ne spune Cosmina Sirban. Băiatul nu numai că are rezultate bune la învățătură ci este și un artist talentat. Cântă la vioară și face parte dintr-un ansamblu de dansuri populare ,,Doina Crișului” din Brad. Am luat legătura cu Bogdan să aflăm mai multe despre dorințele sale de viitor. L-am întrebat dacă i s-a părut greu acest prim examen din viața lui. ,, Examenul a avut o dificultate mai scăzută, însă au fost și întrebări care la prima privire păreau ușoare, însă puteai foarte ușor să greșești din cauza emoțiilor”, ne spune tânărul. Planurile de viitor ale băiatului au legătură cu profesia de dascăl. ,, Vreau să mă înscriu la Liceul Pedagogic, profil educator-învățător, deoarece îmi doresc să urmez cariera mamei, care este învățătoare”, ne povestește Bogdan. Despre performanța lui Bogdan au aflat nu doar dascălii și părinții ci și toți prietenii săi, care sunt mândri de el și l-au felicitat pe băiat, imediat ce au aflat.

Elevii de 10 de la ,,Moise

Grace Zene și  Adrian Botaș sunt elevii de 10 de la Colegiul Național Moise Nicoară din Arad. Grace e șefa de promoție a claselor a VIII-a. Diana Achim directoarea colegiului este extrem de mândră de performanța celor doi copii.

Adrian este pasionat de matematică. ,,A luat mențiune la faza județeană la matematică. Un copil serios, respectuos, de o modestie rară, cu bun-simț și ambiție, între premianții clasei în toată perioada gimnaziului”, ne povestește dir. Diana Achim.

Îi felicităm și noi copii, dar și pe dascălii lor. Le dorim mult succes, elevilor de 10 ai Aradului și pe viitor sper să mai auzim de ei.

Recomandările redacției