martianGiovanni Catanzariti spera să se întâlnească în sfârșit cu Adrian Marțian pentru o discuție cu toate cărțile pe masă despre viitorul „Bătrânei Doamne”. Cu datorii de peste 300 de mii de euro și fără jucători și antrenori, clubul arădean e pe marginea prăpastiei, iar acționarii sunt datori să facă ceva într-un sens sau altul. Declarativ, principalul finanțator spune că va pune lucrurile în ordine, însă președintele Catanzariti vrea fapte nu vorbe.
Oarecum, Marțian i-a făcut pe plac ita­lianului și a descins, ieri, la Pitești pentru a bate palma cu Cornel Penescu pentru fotbaliștii solicitați de Adrian Falub din Trivale. Prin urmare, a lipsit motivat de la întâlnirea anunțată pentru luni la Arad, însă astăzi sau cel târziu miercuri va trebui să ajungă și în Calea Aurel Vlaicu pentru a rezolva problemele arzătoare de la UTA. Înainte de toate, omul de afaceri clujean ar trebui să achite măcar o parte din restanțele financiare ale fotbaliștilor și angajaților, dar și să demareze cu adevărat „operațiunea” de formare a lotului și staffului tehnic cu care – conform propriilor doleanțe – să atace promovarea în noul sezon.
Revenind la vizita de la Pitești, trebuie spus că înainte de a intra pe ușa biroului lui Penescu, pentru a obține dezlegările fundașilor Briceag și Cîrstoiu și atacanților Ion și Dulcea, Marțian s-a văzut și cu Gheorghe Constantin.
Fostul șef al arbitrilor evită să se mai întâlnească cu patronul argeșenilor după problemele cu Justiția din anul 2009, când a fost acuzat că ar fi primit nejustificat 5.000 de dolari pentru a delega „fluierași” dresați la meciurile „alb-violeților”. Între timp, actualul director executiv al UTA-ei a scăpat de acuzații, dar dorește să stea departe de controversatul personaj din Trivale.
Însă, Constantin a avut grijă să-l sfătuiască pe Marțian înainte de întreve­derea cu Penescu, dar și să-i amintească de urgențele de la UTA. Cei doi, plus Giovanni Catanzariti și – eventual – Adrian Falub, ar trebui să se vadă din nou la mij­locul acestei săptămâni în orașul nostru. Toată suflarea utistă așteaptă ca Adrian Marțian să-și pună în practică declarațiile și să înceapă cu adevărat finanțarea unei stagiuni care la această oră pare compromisă.

Recomandările redacției