martiansmareExcentricul patron al „Bătrânei Doamne” a stat extrem de liniștit la tribuna oficială, dar asta și pentru că jucătorii săi nu i-au dat prea multe motive să se manifeste în vreun fel. De fapt, Adrian Marțian a recunoscut că a simțit doar dezamăgire, frustrare și, în general, mulți, mulți nervi. Dejeanul e supărat pe toată lumea, antrenori, jucători și suporteri, care l-au contestat din nou fără, crede el, un motiv întemeiat….
– Domnule Marțian, UTA a rămas cu un punct și după meciul cu Olimpia Satu Mare…
–  Sunt foarte supărat, nu mai dorm nopțile. Înnebunesc, mă simt umilit, nu se poate să fim pe ultimul loc și să ajungem să ne batem la retrogradare. Nu mai putem continua așa, trebuie să iau niște măsuri.
– Cum ar fi?
– Trebuie să mă gândesc bine, ar fi de făcut multe schimbări. O să renunț la unii jucători, îi am deja în cap și ne vom mai întări pe unele posturi. Deja sunt la Arad doi fundași centrali noi, Sydney, care a jucat la Baia Mare și un italian de la Torino, dar și un mijlocaș central. Mai căutăm neapărat și un atacant.
– Stafful tehnic rămâne pe loc?
–  Nu știu exact ce aș rezolva dacă aș schimba antrenorii, dar sunt destul de dezamăgit și de Trică. Au fost două-trei meciuri în care a făcut greșit echipa și nu înțeleg de ce. Eu am înțeles că-și asumă res­ponsabilitatea rezultatelor, dacă astea sunt rezultate… Sunt o grămadă de oameni de fotbal care sunt de acord cu mine și văd că unii jucători sunt folosiți aiurea, nu știu exact ce gândește antrenorul când face echipa.
–  Ce-i reproșați mai precis la partida cu Olimpia Satu Mare?
–  În primul rând, nu știu câte meciuri mai trebuie Marcu să joace slab pentru a-l lăsa pe bancă. Apoi, nu înțeleg de ce Monac, care e dreptaci, joacă pe stânga, iar Firțulescu, care e stângaci, evoluează pe dreapta. De ce e nevoie de improvizațiile astea dacă se vede clar că ce doi nu dau randament? Mai întreb cum a fost posibil ca un portar în forma lui Horvath să apară pe teren? La fiecare intervenție mi-a dat palpitații, așa ceva n-am mai văzut. Pe Medina de ce l-a schimbat? A fost printre cei mai buni de pe teren. Ca să nu mai vorbesc despre folosirea lui Bîrză ca vârf împins, se știe că băiatul nu poate juca acolo. De fapt, i-a și zis lucrul acesta lui Trică la pauză și a și fost schimbat. Ospina, fundașul central columbian, care a fost căpitan la naționala de tineret și a jucat cu 40 de mii de oameni în  tribună, văd că nu e bun. Nici pe băiatul de la Pandurii, Dumitru, nu-l bagă deloc și nu înțeleg de ce.
– Am înțeles că ați fost în vestiar la pauză…
–  Da, dar nu am vorbit prea mult, fiindcă Trică mi-a spus să nu-l fac de râs, că aud oamenii…
–  Am luat din nou gol la ultima fază a meciului, ce credeți că se întâmplă?
–  La început am zis că e ghinion, dar e mai mult decât atât. Păi la meciul cu Satu Mare nu mai trebuia să ajungem să tremurăm până la final, dar, practic, era imposibil să fie altfel rezultatul din moment ce noi am tras doar o dată pe poartă. Păi, parcă Satu Mare a fost echipa gazdă și noi evoluam în deplasare. Dar, ceea ce mă deranjează și mai mult este că în loc să evoluăm de la meci la meci, noi mergem din rău în mai rău. Dacă adunam eu o echipă din spatele blocului juca mai bine sâmbătă seara.
–  Ați vorbit cu Trică după meci?
–  Nu am vorbit deloc până la ora asta. Am trimis un mesaj în vestiar pentru unii jucători, am înțeles că s-au unit toți și au zis că nu știu ce o să-mi demonstreze ei mie.
–  La discuțiile de la final între suporteri și marea parte a fotbaliștilor, unii au spus că pot pleca oricând dacă ei sunt problema și că și așa nu au luat încă niciun ban de la UTA…
–  Ce? Păi primele salarii pentru cei nou veniți se dau pe 15 octombrie…Au zis ei asta? Dacă da, o să mai vadă bani când s-or f… cucii!
–  Galeria v-a contestat din nou, nu vă deranjează acest lucru?
–  Asta să fie marea problemă a mea. Oricum, nu înțeleg ce au cu mine, nu eu fac echipa, nu eu intru pe teren. De ce sunt eu cocalar? Că dau bani la UTA?

Recomandările redacției