martian66Dintre toate telenovelele țesute an de an în jurul Campioanei Provinciei, cea din această vară ar putea fi cea mai de succes dintre toate. Când se părea că Gheorghe Constantin va rupe pisica în două cu declarațiile sale ieșite din tiparul ultimei luni de „dolce far niente”, Adrian Marțian a mai obținut un termen. Bineînțeles, el este legat de o zi de luni, următoarea în calendar, când omul de afaceri clujean se va opri la Arad la revenirea din Italia.
Aflând că directorul executiv al „alb-roșiilor” a răbufnit nițel, principalul finanțator a pus mână pe telefon joi și l-a contactat pe acesta să vadă care e pro­blema. „Am discutat cu domnul Marțian, iar acesta ne-a asigurat că luni vine la club să ne apucăm cu adevărat de treabă. Din câte am înțeles, de data aceasta are propriile sale planuri, un nou proiect, așteptăm și noi să vedem ce are de gând. Sau poate prezența mea nu va fi necesară la începutul săptămânii viitoare, eu oricum sunt încă la dispo­ziția clubului. Giovanni Catanzariti e și el nehotărât, miercuri stabilisem ceva, acum vrea altceva. E dreptul său ca președinte al UTA-ei, nu ne rămâne decât să fim opti­miști”, a spus Constantin, care – deocamdată – a renunțat la ideea demisiei din funcția de director executiv.
Într-adevăr, italianul îi mai acordă o șansă partenerului său să se revanșeze pentru timpul pierdut. Toate bune și frumoase numai că Catanzariti și Marțian nu se vor întâlni, chiar dacă acesta din urmă va reveni în cele din urmă în orașul nostru. Președintele UTA-ei își ia concediu, iar în această seară pleacă în Italia, la rudele sale. Așa stând lucrurile, atâta timp cât cel mai important om al clubului va lipsi din orașul nostru în următoarele 8-10 zile, este greu de crezut că se vor lua decizii radicale, gen reorganizarea clubului prin insolvență. Bineînțeles, asta numai dacă Adrian Marțian nu-și va demara nici măcar propriul proiect și nu cele făcute de Gheorghe Constantin și Adrian Falub.
În fine, la urechile lui Giovanni Catanzariti a ajuns o ofertă am numi-o noi nerealistă. Din informațiile noastre, cel care ar fi spatele acestei propuneri este nimeni altul decât Sandu Ion, potentul om de afaceri care deține clubul Gloria și care a mai condus în două rânduri echipa fa­nion a Aradului. Acesta i-ar fi cerut președintelui „Bătrânei Doamne” să renunțe la banii cu care a creditat clubul, să-l convingă și pe Adrian Marțian să o facă, dar și să achite restanțele financiare ale angajaților din Calea Aurel Vlaicu. Practic, Sandu Ion ar prelua UTA doar cu datoriile către Stat în valoare de aproximativ 220 de mii de euro. Bineînțeles, Catanzariti nu poate considera serioasă o astfel de ofertă, fiindcă, dincolo de banii investiți la UTA de la care și-a cam luat gândul, scoaterea din buzunar a încă 100 de mii de euro pentru salariile pe lunile martie, aprilie și mai e de domeniul fanteziei. „Mai rămâne să-mi vând hotelul pentru UTA, că restul le-am făcut toate. Bineînțeles, acest lucru nu se va întâmpla, nu pot lua în calcul această propunere”, ne-a mărturisit Catanzariti, care nu a dorit să numească persoana din partea căruia ar fi primit această ofertă nerealistă.

Recomandările redacției