La un an de la transferul de la UTA, Adrian Petre a ajuns să împartă vestiarul cu un fost vicecampion mondial. Rafael Van Der Vaart (35 de ani) a semnat un contract cu danezii de la Esbjerg fB, motivat fiind de iubita sa, Estavana Polman, care e handbalistă la clubul din orașul danez.

Experimentatul mijlocaș a mai evoluat în cariera sa la cluburi mari din Europa, precum: Ajax, Hamburg, Tottenham, Real Madrid, Betis Sevilla, iar ultima oară a câștigat titlul chiar în Danemarca, în tricoul lui Midtjylland. Vicecampion mondial cu naționala Olandei în 2014, Van Der Vaart a venit la Esbjerg fB din postura de jucător liber de contract.

Din păcate, noua achiziție de lux a „delfinilor” nu s-a aflat pe teren ieri, cu ocazia partidei interne cu Randers FC. Esbjerg a condus cu 3-0, Petre fiind autorul unei pase decisive, dar partida s-a încheiat la egalitate: 3-3, cu ultimele reușite ale oaspeților venite în minutul 89 și 90+1.

După patru etape în noua stagiune a Superligii, nou promovata Esbjerg ocupă locul 12 (din 14 combatante) cu doar 2 puncte acumulate. Teoretic, prin achiziția lui Rafael Van Der Vaart nivelul echipei crește automat, un atacant de careu ca arădeanul Petre putând fi principalul beneficiar al jocului inventiv al olandezului.

Recomandările redacției