Povestea unui pompieri arădean care a reușit să ne facă mândri, începe încă din copilăria acestuia. El a fost mereu pasionat și devotat și și-a dat intereseul și silința să fie cel mai bun. Este pasionat de bicicletă de mic copil dar de trei ani a făcut din această pasiune un mod de viață, a parcurs zeci de mii de kilometrii și anul acesta a ajuns la cea mai prestigioasă competiție din lume pentru amatori, lucru care i-a făcut pe toți cei din cadrul echipei ISU să înțeleagă mai bine ce coleg puternic au în echipă. 

Paris – Brest – Paris este campionatul mondial de ciclism de anduranță . Ca și istoric PBP reprezintă cea mai faimoasă tură ciclistă de anduranță organizată de AUDAX CLUB PARISIEN, fiind considerată „Monumentul” turelor din această categorie a ciclismului. Cursa are o lungime de peste 1200 km cu diferență de nivel de aproximativ 1200 de metrii, limita de timp pentru parcurgerea traseului este de 90 ore.
Cursa este organizată din 4 in 4 ani, prima ediție având loc în anul 1891, tradiția continuând până în zilele noastre.

Pentru a putea participa la marele eveniment trebuie să fi parcurs o serie de brevete, ceea ce Adrian a și reușit să facă. A concurat cot la cot cu alți 6668 de participanți, aceștia venind din 68 de țări pentru a participa la ediția a 19-a Paris – Brest- Paris.

Petreuș Adrian, pompier in cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, a parcurs traseul in 88 de ore a dovedit ca deviza noastră, „CURAJ ȘI DEVOTAMENT nu este întâmplătoare“, spun cu mândrie reprezentanții ISU Arad.

Mentionez si eu faptul ca Adi are un spirit de echipă desăvârșit pe care nu îl găsești la mulți sportivi, dar și o pregătire psihică foarte bună. Mintea îți joacă feste la acest eveniment sportiv pentru că e foarte solicitant. Însă parcursul lui de 88 de ore a fost constant și cumpătat, lângă plutonul cu care a plecat de la start. Nu și-a lăsat echipa în urma niciun moment și a încurajat-o atunci când oboseala a început să pună stăpânire pe ei“, a mai adăugat Cristina Gheorghe. 

Recomandările redacției