pit-2002E încă devreme de anticipat dacă Adrian Piț va îmbrăca tricoul UTA-ei din returul campionatului. Fără antepronunțări, mijlocașul arădean a început a treia săptămână de pregătire cu Roli Nagy și trupa alb-roșie și n-a ascuns că l-a încântat ce a găsit la Arad.
– Ultima dată când am povestit, aveai doi ani de Azerbaidjan, la Hazar Lankaran.
– Da, era sezonul 2012-2013. Am terminat pe locul 2, am luat Cupa cu Rednic atunci. Din păcate, după ce a plecat el, anul următor ne-am cam dus puțin în jos. Dar per ansamblu a fost o experiență foarte frumoasă, în fiecare an am jucat în cupele europene. O echipă la care se cere, sunt pretenții mari tot timpul, în fiecare an se bate la campionat sau la cupă, condiții foarte bune, stadion… În ultimul an am avut unele probleme, am avut o accidentare în pregătire, atunci s-a cam rupt. Vara asta, în iunie, ne-am des­părțit.
– Și a urmat o experiență scurtă la Viitorul Constanța.
– Experiență nu prea plăcută… A trecut și asta, ne concentrăm pe ce va fi.
– Nu e greu de ghicit că toți suporterii utiști se întreabă dacă vei juca la Arad.
– Eu sper! Dar să vedem ce va fi în ianuarie. Nu pot să zic acum „Da”. Nu mai vreau să mă grăbesc, m-am cam grăbit în ultimul timp. Îți dai seama, ca arădean, plecând  de la UTA, mi-ar face plăcere să joc din nou aici. Am văzut unele probleme cu terenurile, așteptăm cu toții să se facă stadionul, să fie bine.
– Întâmplarea face că ai jucat din nou în alb-roșu exact pe stadionul pe care debutai la seniori.
– Da, la Pecica, era perioada cu Pio del Monaco. Eram copil, mi se dădea încredere, jucam și la CSS cu Bolduma, jucam și la Pecica. Copil, să fii promovat la o echipă de seniori, e plăcut.
– Ce spui de UTA de azi?
– Jucători foarte buni, atmosfera, băieții, totul e ok, antrenamentele sunt foarte bune. Singura problemă e cu terenurile, e inadmisibil ca într-un oraș care avea trei stadioane să nu mai ai terenuri. Dar sperăm să fie bine.
– În discuțiile trecute, ne refe­ream mai tot timpul cu tristețe la UTA, datorită vremurilor grele prin care trecea. Acum avem o pagină nouă.
– Important e ca anul ăsta să promoveze și apoi lucrurile vor reveni la normal, să zicem. Iar anul viitor să se încerce promovarea pentru că UTA trebuie să fie în Liga I. Pentru suporteri, pentru oraș. Am fost la meci la Ineu, suporterii au venit, au cântat tot meciul, e ceva ce nu găsești la orice echipă. Țin minte că înainte să plec, la ultimul meci, cu Bistrița, era 6-0, și în ultimele 10 minute toată lumea era în picioare și aplauda. Și erai deja retrogradat!
– Din echipa de acum 11 ani, Mărginean e antrenor, Botiș e și el în devenire, iar cu Roli Nagy și Huțan au avut ocazia să te vezi direct.
– Cine mai joacă? Todea e la Mediaș. Trece vremea.
– Mai ai ani de jucat, dar te bate gândul și pe tine să încerci așa ceva?
– Să fiu antrenor? Probabil cu copiii. E o plăcere. Fotbalul e o boală, nu poți să scapi așa ușor, să ieși complet, mai ales dacă ești nebun după chestia asta.
– În concluzie, din primăvară
te-am putea vedea la UTA?
– Bineînțeles. Mai este un meci, trebuie să îl câștigăm și după aia se va vedea, din ianuarie.

Recomandările redacției