pitFotbalistul arădean Adrian Piț a intrat în al treilea an la formația azeră Khazar Lankaran. „Am făcut cea mai bună alegere mergând în Azerbaidjan”, mărturisea mijlocașul într-un interviu acordat în luna ianuarie.
Piț, care împlinește 30 de ani pe 16 iulie, e om de bază în formația pregătită, din luna martie, de galezul John Toshack, partenerul de odinioară al lui Kevin Keegan în atacul lui Liverpool și fostul antrenor al lui Real Madrid, printre altele!
Site-ul oficial al alb-verzilor notează că arădeanul a intrat în Top 10 al celor mai prolifici fotbaliști din istoria clubului fondat în 2004: e pe poziția a zecea la numărul de meciuri jucate, 84, și a înscris de 8 ori.
La scurt timp după ce a ajuns în orașul azer, Piț a trăit bucuria câștigării Cupei, iar acum e în fața unui nou moment important, în aceeași competiție. Khazar s-a calificat în finală, pe 28 mai dă piept cu rivala Neftci Baku, pe arena ce poartă numele lui Tofiq Bahramov, arbitrul rămas în istorie după ce a validat golul lui Geoff Hurst din finala mondială a anului 1966, Anglia – Germania 4-2.
Englezul a șutat atunci în transversală, mingea a căzut în preajma liniei porții și, cu toată tehnologia de azi, nu s-a putut stabili dacă a fost gol valabil sau nu!
Adrian Piț a început fotbalul la CSS Gloria, apoi a trecut la West Petrom Pecica, UTA, Bellinzona, AS Roma, Pisa și Triestina. Din 2011 e jucătorul lui Khazar Lankaran, unde e coechipier cu Eder Bonfim (ex Steaua, Poli) și Adrian Scarlatache (fost la Dinamo).

Recomandările redacției