Sentinţa a fost pronunţată în cazul lui Adrian Şuteu, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, la al doilea termen. Primul termen a avut loc în data de 17 august, iar astăzi a fost condamnat pentru vătămare corporală. De ce a fost condamnat la al doilea termen? Potrivit unor surse din cadrul Judecătoriei Arad, s-a mers pe procedură simplificată, pentru că Şuteu şi-a recunoscut fapta.  Astfel, nu s-au mai reaudiat martorii din cursul urmăririi penale.

Vătămare corporală

În iunie, procurorii au dispus trimiterea în judecată a suspectului principal în cazul bărbatului găsit inconştient lângă maşina personală în cartierul Confecţii.  Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, prin rechizitoriul din data de 22.06.2016 trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului Şuteu Adrian Sebastian pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală cu punerea în primejdie a vieţii persoanei vătămate. „În fapt, din probele administrate până în acest moment procesual, s-a reţinut că, inculpatul, în după amiaza zilei de 11.03.2016, în timp ce a fost provocat de către persoana vătămată R.I.A., i-a aplicat acestuia o lovitură puternică cu pumnul, în zona hemifeţei drepte sau regiunii temporale drepte, cu dezechilibrarea victimei şi, posibil, lovirea capului de autoturism (hemifaţă/hemicraniul drept), urmată de cădere cu impact temporo – occipital stâng la nivelul solului, suferind leziuni care au necesitat pentru vindecare 65 zile de îngrijiri medicale, dar viaţa i-a fost pusă în primejdie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. Leziunile au fost consecutive căderii şi lovirii de autoturismul parcat pe strada Liviu Rebreanu, colţ cu strada Baladei din cartierul Confecţii din municipiu.

Răfuiala din Confecţii

Profesorul de sport din Arad, lovit în cap şi abandonat de agresorul său, în stare de inconştienţă, pe stradă, s-a trezit din comă şi a depus plângere împotriva călăului său. Lovit în cap, omul şi-a pierdut cunoştinţa şi a intrat în comă, fiind găsit de o femeie care trecea prin zonă, sprijinit de propria maşină. Agresorul a fost reţinut şi chiar arestat preventiv pentru 30 de zile. Totul ar fi pornit de la o sumă de bani împrumutată de victimă de la un apropiat al interlopului, care ar fi intervenit ca recuperator. Şuteu este un cunoscut membru al lumii interlope din Arad, implicat, cu ani în urmă, în mai multe incidente violente şi răfuieli cu alţi interlopi. „Este în situaţia recidivei omogene, deci mai are o condamnare pentru vătămare corporală cu punerea în primejdie a vieţii, mai are fapte de şantaj şi fapte de violenţă, oricum, este în situaţia recidivei post executorii, deci nu mai există nimic de revocat”, ne-a declarat la vremea respectivă, Pavel Palcu, procuror criminalist.

Recomandările redacției