Halmagiu 2 Halmagiu 5 parc HalmagiuÎntr-un dialog purtat cu ceva vreme în urmă cu Adrian Ţoca, primarul suspendat al comunei Hălmagiu – la scurt timp după ce s-a produs suspendarea – domnia sa se dovedea încrezător în hotărârea judecătorilor vizavi de suspendarea sa. Se baza pe realizările sale și pe faptul că oamenii l-au susținut și l-au votat.
Oamenii sunt și acum confuzi
Nedumerirea primarului pare legitimă, avându-se în vedere realizările sale. De asemenea și oamenii din comună erau total nedumeriți de situația creată, manifestându-și nemulțumirea față de starea de fapt.
„Oamenii au cu siguranţă dreptate şi, în ceea ce mă priveşte, am deplină încredere în hotărârea instanţei de judecată. Consider că s-a făcut un abuz grosolan în legătură cu suspendarea mea, pe motive ca nu au nimic în comun cu activitatea edilitar-gospodărească de la nivelul Primăriei Comunei Hălmagiu. La alegerile locale, cetăţenii comunei noastre au votat, majoritar, pentru ca eu să le reprezint interesele în funcţia de primar al obştii. N-am fost numit pe această funcţie, ci am fost ales prin votul direct al cetăţenilor. Aşa stând lucrurile, nici nu este de mirare faptul că oamenii se întreabă despre cine, şi mai ales, de ce s-a interpus între ei şi alesul lor“ ne spunea acesta la vremea respectivă.
Realizările sunt apreciate
În ceea ce privește situația lucrărilor din comună, hălmăgenii au cuvinte de laudă la adresa investiţiilor pe care le-a atras în comună, fapt care l-a încurajat pe edilul suspendat să creadă că situația se va normaliza.
„Am discutat cu mulți localnici dar și cu mai mulţi colegi primari din judeţ, mai ales cu cei care cunosc câte investiţii s-au făcut în comuna noastră şi toţi apreciau rezultatele obţinute. Mai în glumă, mai în serios, îmi recomandau să-mi iau concediu de odihnă în peri­oada viitoarelor alegeri, deoarece pentru mine cea mai valabilă campanie electorală sunt tocmai realizările obţinute în cele două man­- date. Prin urmare, nu exclud posibilitatea ca în spatele suspendării mele să stea și interese mărunte, de ordin politic. Investiţiile făcute în infrastructură sunt, de departe, cele mai importante din întreaga istorie a comunei noastre. Când s-a mai pomenit ca la Hămagiu să fie toate străzile asfaltate, să existe reţea de apă şi de canalizate peste tot, podeţele şi rigolele să fie modernizate din temelii, iar şcolile, bisericile şi celelalte instituţii comunale să fie echipate la standardele cele mai înalte“ mai spunea edilul din Hălmagiu.
Adrian Țoca este optimist
Într-o discuție purtată cu doar două zile în urmă, Adrian Țoca și-a manifestat optimismul că situația se va îndrepta, precizând că el se gândește în continuare la agenda sa de lucru cu privire la lucrările ce sunt în curs de realizare.
„Eu vreau să vă spun că am în continuare deplină încredere în hotărârea instanţei de judecată ce după știința mea se va da în 29 octombrie. În ceea ce privește problemele administrative, vom continua lucrările din comună, cele ce au fost începute și nefinalizate. De asemenea, mă preocup în continuare de achiziția rezervorului de apă ce va fi montat în Dealul Șortocului pentru a se asigura apa potabilă în zonă. Eu am convingerea că lu­crurile vor intra în normalitate în perioada imediat următoare“, ne de­clara acesta optimist.

Recomandările redacției