Adrian Țoca este nemulțumit că nu a avut fonduri pentru lucrările pe care și le-a propus

0
285

TocaLa vreme de iarnă și în prag de sărbători, gospodarii satelor au obiceiul de a face o recapitulare a lucrurilor pe care au reușit să le ducă la bun sfârșit, din lista celor pe care și le-au propus la început de an. În funcție de rezultate își fac planuri pentru anul ce va urma. La fel se întâmplă și cu primii gospodari ai comunităților, am numit primarii.
În această idee într-o discuție avută recent cu Adrian Ţoca, primarul comunei Hălmagiu, am dorit să aflăm câteva din preocupările acestei perioade în comună. Aceasta cu atât mai mult cu cât este o comună grea, având în componență un număr impresionant de sate: Băneşti, Bodeşti, Brusturi, Cristeşti, Ioneşti, Leasa, Leştioara, Poienari, Tisa, Ţărmure. de asemenea am dorit să aflăm și ce-l nemulțumește.
„Acum că iarna e aici, lucrările și activitățile de afară se încheie, cele care se mai fac sunt nesemnificative: doar de retușuri sau urgențe. Întotdeauna a fost așa aici la noi. Pe lângă multele realizări ale anului, am și o mare nemulțumire: întârzierea achiziționării  buldo­ex­cavatorului fără care ne vom des­curca foarte greu, având în vedere că noi avem una din cele mai dificile zone din județ, la vreme de iarnă grea, cu zăpadă multă, cum e obiceiul pe aici. Din fericire avem un tractor și vom face față dacă va fi nevoie, dar altfel era situația dacă aveam buldoexcavatorul. La noi deja s-a așternut un strat subțire de zăpadă și după cum spun meteorologii va mai ninge în zilele următoare. Deci, înțelegeți supărarea mea“.
Pe de altă parte, o altă durere a primarului Țoca este și faptul că nu a avut banii necesari să finalizeze și alte lucrări importante pe care și le-a propus.
„Nu avem bani să finalizăm, asta mă nemulțumește pe mine, ca pe orice primar, de altfel. Suntem legați de mâini și de picioare, se poate spune. Cât privește lucrările finanțate cu bani europeni prin Măsura 322, acestea s-au cam terminat. Mai avem de făcut remedieri pe ici, pe colo dar obiectivele mari sunt realizate. Acum, comuna va avea condiții cum nu sunt nici la mulți locuitori din București: apă, canalizare, asfalt.
Noi, administrația – în general vorbind, avem însă și acum treabă multă: ne interesăm de proiectele viitoare, de proiectele cu bani europeni nerambursabili, de tot felul de alte situații ce mereu apar la final de an“ – a spus edilul din Hălmagiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.