IMG_3346IMG_1778 IMG_3717Săptămâna trecută am discutat cu primarul comunei Hălmagiu, Adrian Ţoca despre proiectele, programele pe anul 2015 şi bugetul primit de la Guvern, evitând să discutăm prea multe multe despre buget.
„Numai de buget nu vreau să discutăm, suntem legaţi de mâini şi de picioare cu asemenea bu­get, chiar nu ştiu ce vom face. Avem lucrări începute din anul 2014 şi nu se pot finaliza din cauza banilor. Nu pot spune că 2014 a fost un an rău, dar lucrurile puteau să fie mult mai bune. Anul trecut am achizi­ţionat acel utilaj care este o mană cerească pentru primărie, am început asfaltarea DC Hălmagiu – Tisa, atât cât am avut bani, am făcut reparaţii curente la drumurile comunale pe o distanţă de 25 de kilometri. Am modernizat sediul primăriei, inclusiv ample lucrări de zugră­vire;  tot la primărie am făcut câteva schimbări la birourile unor funcţionari. Am început să facem unele modernizări şi în Piaţă prin turnarea unor suprafeţe din beton. Prea multe nu putem promite pentru că nu sunt bani; continuăm ce nu am terminat, aici mă refer la asfaltarea lui DC 50 Hălmagiu – Tisa. Sunt realizate documentaţii pentru modernizări în satele Ioneşti şi Ţărmure; va urma şi satul Poenari. Vreau să mă    ocup şi de Piaţa Agroalimentară deoa­rece de acolo ar trebui să vie mai mulţi bani; în ziua de azi dacă nu ai bani nu poţi face aproape nimic” – a spus Adrian Ţoca, edilul comunei Hălmagiu.
Despre realizările primarului Țoca s-a dus vestea și în alte județe, oamenii vorbind de ele la piaţa din Hălmagiu. Bunăoară, un om din satul Cărăstău, judeţul Hunedoara, ne-a spus: „Eu nu am mai fost la piaţa din Hălmagiu de 20 de ani; vă rog să mă credeţi că nu am mai recunoscut-o acum, după modernizările care s-au făcut”.

Recomandările redacției