Deși astăzi a fost termenul de judecată în procesul lui Adrian Țoca, primarul comunei Hălmagiu, împotriva Agenției Națională de Integritate, proces care se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție, primarul a obținut o amânare până la un termen ulterior, în luna noiembrie.

Amintim că, în luna septembrie 2016, Curtea de Apel Timișoara i-a dat câștig de cauză lui Adrian Țoca, însă Agenția Națională de Integritate a mers mai departe, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). „Admite acţiunea formulată de reclamantul Ţoca Adrian în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate şi în consecinţă: Dispune anularea raportului de evaluare nr. 11838/G/II/18.03.2016 emis de pârâtă. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 1680 lei, cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recurs ce se va depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată în şedinţa publică din 21.09.2016”, se arată în soluția instanței de pe Bega.

Agenția Națională de Integritate a constatat, în martie 2016, că Adrian Țoca este în conflict de interese administrativ, întrucât, potrivit informării ANI, „în perioada exercitării mandatului de primar a semnat și aprobat documente prin care s-au efectuat plăți în sumă totală de 709 lei către S.C. Beby Impex S.R.L., societate comercială în cadrul căreia părinții persoanei evaluate dețin calitatea de asociat și funcția de administrator. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003 precum și dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”.

Recomandările redacției