Adrian Todor devoalează cacealmaua PNL în cazul Aeroportului

0
358

Vicepreşedintele PSD Arad Adrian Todor demască într-un comunicat de presă cacialmaua pusă la cale de liberali pentru a pompa artificial foarte mulţi bani în aeroport, pe fondul unei minciuni publice legată de un ipotetic contract de operare între Consiliul Judeţean Arad şi o companie aeriană fantomă. „Pentru ca cetăţenii să înţeleagă foarte bine datele problemei o să fac o mică recapitulare, extrem de necesară. În luna ianuarie 2016, preşedintele interimar al CJA Adrian Ţolea ieşea public cu o declaraţie triumfalistă care suna în felul următor: «Mă bucur că astăzi s-a semnat acest contract de operare, care răsplăteşte eforturile noastre de a face din Aeroportul Arad un aeroport competitiv, conform standardelor internaţionale. Decizia de a investi în modernizarea aerogării se dovedeşte, astfel, logică şi va duce la dezvoltarea municipiului şi a judeţului Arad». Pe data de 9 martie, acelaşi Ţolea insistă: «La începutul acestui an s-a semnat contractul de operare dintre grupul Join Airlines şi Aeroportul Arad, în urma căruia vom avea curse aeriene. În paralel, am început demersurile de modernizare a aerogării, respectiv transformarea terminalului cargo în terminal de pasageri»”.
Adrian Todor mai spune că PSD a luat atitudine atunci publică, sesizând premizele înşelătoriei liberale în pragul alegerilor locale. „Nu era prea greu de remarcat că povestea este una brodată în mod artificial şi că nu exista niciun argument pentru a arunca pe geam două milioane de euro pentru o investiţie inutilă, în condiţiile în care exista deja un terminal de pasageri cu o pistă standard funcţională şi posibilitatea de a opera zboruri de profil în mod regulat. Tot atunci s-au născut şi o serie de întrebări legitime legate de investiţie şi de acel operator aerian dubios, moment în care PSD Arad a cerut în scris conducerii CJA să ne pună nouă şi arădenilor la dispoziţie o copie după acel contract de operare. În sfârşit, după alegeri evident, am primit şi răspunsul, de data aceasta semnat Iustin Cionca. Surpriză: suspiciunile noastre se adevereau: «… vă comunicăm că nu există niciun contract de asociere sau parte­- neriat între Consiliul Judeţean Arad şi operatorul aerian menţionat mai sus (Join Airlines)»”, mai afirmă social-de- mocratul.
„O minciună sfruntată”
Conform spuselor lui Adrian Todor (şi documentelor anexate comunicatului), toată tevatura publică, tot circul preelectoral şi, mai ales, suma uriaşă de bani investită în aeroport sub justificarea reluării curselor aeriene în parteneriat cu un operator de zbor nu a fost altceva decât o minciună sfruntată croită pentru a genera voturi.
În final, compararea situaţiei Aradului cu situaţiile Timişoarei şi Oradei este „bomboana din vârful colivei” pe care liberalii au servit-o arădenilor pe post de cireaşă-n moţul tortului şi pun oraşul şi judeţul acolo unde au fost aduse în realitate de liberali – adică la pământ: „Poate lumea nu ştie că acelaşi Consiliu Judeţean cheltuie anual 5 milioane Euro pentru menţinerea în viaţă a Aeroportului Arad, din care aproximativ 60% reprezintă cheltuieli de salarizare. Aşadar cum nicio aeronavă nu îşi ia zborul de la Arad, ne hrănim în continuare cu himere în timp ce de pe terminalul de pasageri Timişoara operează companii precum Tarom, Whizz Air, Lufthansa sau Carpatair, iar Oradea subvenţionează printr-o directivă a Comisiei Europene taxele de aeroport în vederea atragerii de companii aeriene. Cum sună? Cum se simt cetăţenii Aradului atraşi într-o cursă penibilă şi alimentaţi permanent cu gogoşi de către conducerea liberală a CJA? Mai lipseşte să ne sfătuiască Cionca, primarul sau cineva din trupa de vânzători de iluzii, să alegem trenul ca mijloc de deplasare pentru că este mai sigur. Cinismul acestor indivizi este fără margini şi vor trebui evident să dea socoteală pentru toate aceste miniciuni şi mai ales pentru nesăbuinţa administrativă”, mai afirmă Adrian Todor în comunicat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.