Adrian Todor, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Local Muni­cipal Arad consideră că Gheorghe Falcă întrece orice măsură prin politizarea „Zilelor Aradului” şi „organizarea unei mascarade de auto­- elogiu la Ştrandul Neptun, bineînţeles pe banii contribuabililor“.
„Prin demersul său de a instrumenta o farsă jenantă în aer liber, chiar într-un obiectiv pe care l-a distrus cu mâna sa, primarul demonstrează că nu mai are absolut niciun fel de respect pentru banul public,  dar nici dram de autocenzură comportamentală. 3.000 de oameni, convocaţi pentru a-l aplauda şi aclama într-un spaţiu şi în condiţii controlate, după ce presa vuieşte că «invitaţiile» s-au făcut sub formă de convocator cu tabel nominal şi prezenţă obligatorie. Funcţionari oneşti şi rudele lor, aduşi cu arcanul din zona Primăriei, Consiliului Ju­deţean plus toate ONG-urile care au primit fonduri de la stăpânire.
Ca să vadă ce? Un primar fără discernământ şi lipsit de realizări care la limita unei exprimări coerente, bate câmpii, cocoţat la tribună, înşirând obiective fanteziste şi aro­gându-şi merite imaginare. Festivismul acesta desuet survine doar la o zi după 23 August şi lasă tuturor un gust amar din cauza  paralelelor evidente cu o epocă pe care o credeam demult apusă. Nivelul este tot cel de bâlci, iar personajul în cauză se încăpăţânează să articuleze cu o gestică schimonosită o plăsmuire virtuală pe care doar el o înţelege iar cei din jurul său mimează acceptarea din pură obedienţă. Ah, acum o să vină Falcă şi va striga în cel mai pur stil demagogic: «PSD-ul nu agre­ează Zilele Aradului !».
Ba da! Întreaga echipă social-democrată susţine în mod sincer şi dezinteresat sărbătorirea acestui oraş, pe care îl iubim cu toţii. Suntem în schimb împotriva politizării evenimentului, este o celebrare a spiritului urbei, o manifestare care aparţine tuturor arădenilor şi nu unui clan portocaliu care încearcă să confişte  festivitatea. Înainte de toate cetăţenii trebuie să ştie că, de facto, ei plătesc din propriile buzunare megalomania acestui politician şi întreaga sarabandă de prost gust pe care o instrumentează. Grupul de consilieri PSD nu va participa la un dezmăţ pe bani publici şi nici nu ne vom face părtaşi la o bufonadă de asemenea proporţii.
Tinerii acestui oraş la fel ca şi seniorii doresc o revenire la decenţă, bun gust, valori şi înainte de toate la administrarea corectă şi transparentă a fondurilor publice. Aceste atribute reprezintă de fapt şi crezul nostru, al consilierilor locali PSD şi suntem hotărăţi să luptăm împotriva imposturii, necinstei şi lipsei de moderaţie a unei cete de oportunişti care a pus mâna pe destinele admi­nistrative ale Aradului ”, spune consilerul local municipal Adrian Todor.
(G.C.)

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției